"Az Arsenal nem találna jobb edzőt"

Pep Guardiola szerint az Ágyusoknak bízniuk kell egykori segédjében.


A Manchester Cityt irányító Pep Guardiola kiállt egykori segítője, Mikel Arteta mellett és azt mondta: az Arsenal vezetőinek továbbra is bízniuk kell a szakemberben, s a gyengébb bajnoki rajt után bekövetkezik majd a fordulat a labdarúgócsapatnál.

Az Ágyúsok 12 meccsen 13 pontot szereztek a Premier League-ben, ez a klub történetének egyik legrosszabb idénykezdése, a spanyol vezetőedzőn pedig egyre nagyobb a nyomás. A szakember egy éve irányítja az együttest, korábban Guardiola másodedzőjeként két bajnoki cím, egy FA Kupa- és két ligakupa-győzelem részese volt a Citynél.
"Az Arsenal nem találna jobb edzőt nála. - jelentette ki Guardiola. - Nem kell nyilvánosan a támogatásomról biztosítanom, mert bírja a támogatásomat."


Arteta csapata legutóbb a Burnley ellen szenvedett vereséget.

Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images

"Ő az egyik legjobb szakember, akit valaha láttam, és akivel valaha együtt dolgoztam. Biztos vagyok benne, hogy bekövetkezik a fordulat és a csapata úgy teljesít majd, ahogy azt mindenki várja. Ha egy klub hullámvölgyben van, időre van szüksége. Ha én az igazgatótanács tagja lennék, nem lenne kétségem a képességei felől, és hogy az Arsenal újra a megérdemelt helyére kerül."

Az egyesület technikai igazgatója, Edu is kiállt Arteta mellett.

"Mikel remekül végzi a munkáját - mondta.

"Persze normális és könnyű csak az eredmények alapján megítélni valakit, de én látom a jövőt, látom az építkezést és hogy hova tartunk. Nagyszerűnek látom a jövőt. Tudom, hogy a jelen helyzetben ez most furcsán hangzik, de én így érzem."

Az Arsenal jelenleg csak a 15. helyen áll a tabellán és öt pontra van a kieső zónától.

Borítókép: Victoria Haydn/Manchester City FC via Getty Images

Sport365.hu - Magából kikelve üvöltözött az Arsenal szurkolója az újabb vereség után - videó

Az Arsenal mostanában nem jár a szurkolói kedvében és van, aki ennek hangot is ad. Az Ágyusok a Premier League 12. játéknapján kikaptak a mögöttük kullogó Bunley-től, ráadásul ezzel idei 7. vereségüket szenvedték el. A csapat így jelenleg a 15. helyen tanyázik, és mindössze 5 pontra van a kiesőzónától.

Videók