Arteta örülne ha Ceballos maradna kölcsönben az Arsenal csapatánál

A válogatott labdarúgó szerződése 2023-ig érvényes a Realnál.


Mikel Arteta, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint tárgyalnak a Real Madriddal arról, hogy a kölcsönadási megállapodás lejárta után is Londonban maradjon Dani Ceballos.

A középpályás tavaly júliusban került az Arsenalhoz, a mostani szezonban két hónapot kellett kihagynia sérülés miatt. A múlt héten az Ágyúsok az ő góljával győzték le a Sheffield Unitedet az FA Kupa negyeddöntőjében.

"Egyeztetünk a Madriddal, de a játékjog nem nálunk van, így a két klubnak tárgyalnia kell, és meglátjuk, mire jutunk" - nyilatkozta Arteta, hozzátéve, hogy nagyon elégedett Ceballosszal és a fejlődésével.

A 23 éves spanyol válogatott futballista szerződése 2023-ig érvényes a Realnál.

Az Arsenal öt fordulóval az idény vége előtt hetedik a Premier League tabelláján, és hat ponttal marad el az ötödik Manchester Unitedtől. Ha a második Manchester City az európai szövetség korábbi döntése értelmében nem indulhat a nemzetközi kupákban, akkor a bajnoki ötödik hely Bajnokok Ligája-indulást ér.

"Világos, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk, az egyetlen, amit mi tehetünk, az az, hogy a lehető legtöbb mérkőzést megnyerjük és meglátjuk, mi történik az ellenfelekkel"
- mondta Arteta.
Az Arsenal kedd (ma) este a harmadik helyen álló Leicester Cityt fogadja. 

Borítókép: Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images

Videók