Áprilisi átok ül az Arsenalon?

Kísértetiesen hasonló összeomlások jellemzik Arteta csapatát.


Az Arsenal jól ismert, de nem szívesen látott területen találta magát az idény hajrájában. Az Ágyúsok az ígéretes szezonkezdetet követően ismét a célegyenesben omlottak össze: az Aston Villa elleni hazai vereséggel lecsúsztak a tabella éléről a Premier League-ben, a Bajnokok Ligájában pedig a Bayern München jelentette a végállomást.

Az eddigi lenyűgöző szezon ellenére az Arsenal minden sorozatot figyelembevéve az utolsó hat mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg, ráadásul ezek közül három találkozón gólképtelen maradt.

Az észak-londoniak győzelmi mutatója áprilisban 40 százalékos – ez jelentős visszaesés az egész szezon során elért 69 százalékos arányhoz képest. Ez a tendencia nem újdonság, az elmúlt három idény során is hasonló összeomlás jellemezte az Arsenalt. Arteta legénysége tavaly az öt áprilisi meccséből csupán egyet nyert meg, ami 20 százalékos mutató a szezonális 68 százalékhoz képest. Az azt megelőző idényben is hasonló volt a helyzet, akkor 58 százalékról 40 százalékra esett vissza az Ágyúsok teljesítménye.

Az Arsenal áprilisai Mikel Arteta vezetésével:

2021: 8 elhullajtott pont a legjobb hat közé jutásért folyó versenyben

2022: 9 elhullajtott pont a legjobb négy közé jutásért folyó versenyben

2023: 9 elhullajtott pont a bajnoki címért folyó versenyben

2024: 3 elhullajtott pont a bajnoki címért folyó versenyben, kiesés a Bajnokok Ligájából

Az Ágyúsok ezt a negatív sorozatot a Wolves és a Chelsea elleni győzelemmel zárhatják le.

(Fotó: Goal.com)

Videók