Angol foci: gálával kárpótolta drukkereit a City - videó

Guardiola csapata kitömte londoni riválisát.


Manchester City-Crystal Palace 5-0 (1-0)

Guardiola mester első olyan idényét produkálja a Cityvel, melyen nem tud semmilyen trófeát elhódítani. A kékek kitömték a Palace együttesét, ezzel felugrottak a dobogó harmadik fokára, ahol pontegyenlőség áll fent, a negyedik pozícióban lévő Liverpoolal.
 
Érdekes adalékként szolgál, hogy két védő is segített a nagymértékű győzelemben (Kompany, Otamendi) és két belga játékos is eredményes tudott lenni, dr Bruyne és Kompany személyében.

 
Bournemouth-Stoke 2-2 (0-1)
 
Az „öngólok mérkőzésén” kettő egészen elképesztő találat született, ahol a saját kapuját vették be a labdarúgók. Testvériesen megosztoztak a csapatok, hiszen mindkét oldalon egy-egy balszerencsés mozdulat után öngól született.
 
A 33. percben kezdődött meg a gólgyártás a harmadik Stoke-szögletre többen felugrottak, a hazaiak játékosa, Mousset csúsztatott a saját kapujába. A fordulást követően a 62. percben Stanislas egyenlített egy gyors kontrát követően a kapus lábai közt lőtte el a labdát. A 73. percben ismét megszerezte a vezetést a vendég Stoke, Diouf a hazai védelem ügyetlenkedését használta ki. A 81. percben a Stoke is szerzett egy szerencsétlen öngólt, a labda flipperezését követően Shawcrossról pattant be a játékszer.
 
Burnley-West Brom 2-2 (0-0)
 
Gólnélküli első játékrész után a vendéglátóknál Vokes duplázni tudott az 56. és a 86. percben, de ez sem volt elég a Burnley sikeréhez.
 

Elképesztő: újabb klasszisok igazolhatnak Kínába " NEMZETKÖZI FOCI › Angol foci

A kínai Tianjin Quanjian együttese komoly terveket szövöget. Sajtóinformációk szerint a gárda közel áll ahhoz, hogy leigazolja Diego Costát, a Chelsea gólerős játékosa 25 millió fontos évi fizetést kap, ha rábólint az ajánlatra. Az argentin klasszissal szerződést hosszabbítana a Barca. A Tianjin Quanjian vezetői nem csupán a spanyol válogatott csatárát csábítanák el a kékektől.

Hull City-Sunderland 0-2 (0-0)
 
Hiába nyert a Sunderland így is az utolsó, 20. pozícióban vesztegel. Ezen az utolsó három fordulóban szerzett maximális pontszám sem segíthet, így ők már biztosan kiestek az angol bajnokságból. Maximum a szép búcsúban reménykedhetnek, mely ezzel a győzelemmel jól mutathat. A Hull ezzel a vereséggel a tizennyolcadik, éppen kieső pozícióban van, a Swansea Everton felett aratott diadala miatt.
 
Leicester-Watford 3-0 (1-0)
 
A címvédő a 9. helyen állomásozik, azonban a mögötte levő Bournemouth egy pontra van tőlük, bár igaz egy mérkőzéssel többet játszottak, mint James Vardyék.
Az első játékrészben a 38. perc a nigériai Ndidi szerezte meg a vezetést a „Rókáknak”. A második félidőben a bajnok Mahrez révén az 58. percben növelte az előnyét. A hosszabbítás pillanataiban Vardy passzát követően a 93. percben Albrighton állította be a 3-0-s hazai diadalt.
 
Balina Zsolt
 

Videók