Angliába tart a Barca kapusa

Előbb távozhat, mint bárki gondolta volna.


Jasper Cillessen biztosan elhagyja a Barcelonát, talán korábban, mint azt sokan várták. Az, hogy a kapus váltani akar nem újdonság, de miután a Benficával való tárgyalásai megakadtak, úgy tűnt egész nyáron elhúzódhat az ügye. Most viszont ő lehet az első, aki elhagyja a Camp Nout.
 
Következő állomása a Premier League lehet a SPORT információi szerint. A Valencia érdeklődött utána Neto váltása ként, de Angliában több pénz van, így ez a legvalószínűbb opció a holland számára. A Manchester United, a West Ham és az Everton is meg akarja szerezni, mostmár csak Cillessenen múlik melyik ajánlatot gondolja a legjobbnak.
 
Cillessen Benficához szerződését az húzta keresztbe, hogy a Barca 20 milliót akar tartalék kapusáért, de a portugálok csak 12 millió körül áldoznának rá. Így gyorsan világossá vált, hogy ez az üzlet nem jöhet össze. A Valencia volt a következő partner és a hálóőr szívesen maradt volna Spanyolországban, de az, hogy még nem adtak túl Neton azt is jelenti, a holland ügyében nem tudnak lépni. 
 
Angliában is a legvalószínűbb jelöltek a West Ham és az Everton. A londoni klubnál ez egy újabb nagyberuházás éve lehet, és hiszik, hogy Cillessen extrát adhat a csapatnak. Míg a liverpooliak egy már bizonyított embert akarnak a kapujukban látni, mivel jelenlegi hálóőrük, Pickford jövője továbbra sem biztos.
 
Talán az Everton közeli kapcsolata a Barcával elősegítheti utóbbi üzletet, mindenesetre Cillessen ideje a katalánoknál inkább előbb járhat le, mint később.
 
Fotó forrása: TF-Images/Getty Images

Videók