Amikor Ruud van Nistelrooy miatt törött el Ronaldónál a mécses

A holland csatár alaposan belelépett a fiatal Ronaldo lelkivilágába.


Cristiano Ronaldót számtalanszor láttuk már hisztizni a pályán, ha nem úgy történtek a dolgok, ahogyan eltervezte. Egykori csapattársa, Louis Saha szerint azonban volt, hogy okkal törött el nála a mécses. A francia csatár fül- és szemtanúja volt, amikor Ruud van Nistelrooy az ifjú Ronaldo elhunyt édesapjával viccelődött.

Ruud van Nistelrooy öt év alatt 150 gólt rúgott a United csapatában. Amikor azonbana fiatal Cristiano Ronaldo berobbant, a holland csatár olyan féltékeny lett rá,hogy az egyik edzésen még egy verekedés is kitört emiatt. A United korábbi támadója, Louis Saha a FourFourTwo-nak adott interjújában felidézte korábbi csapattársainak viszonyát.

"Ruudnak hatalmas egója volt, mindig azt akarta, hogy nála legyen a labda." - kezdte Saha. "Nehezményezte, hogy Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney több figyelmet kap a menedzsertől. Előfordult párszor, hogy Ronaldo sírva fakadt, mert finoman szólva, Ruud nem volt túl kedves vele.”


(Kép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

A két játékos sokszor veszekedett egymással, mert a holland önzőnek tartotta a portugált, és nem igazán tudta, mit csináljon vele. Saha, visszaemlékezett arra a konfliktusra, ami után nem sokkal később van Nistelrooy távozott a Unitedtől.

"Az egyik ilyen eset, pont akkor volt, amikor Ronaldo apja meghalt. Nem volt a legjobb időzítés, de ilyen dolgok előfordulnak néha. Biztos vagyok benne, hogy Ruud azóta már megbánta, amit mondott."


(Kép: John Peters/Manchester United via Getty Images)

A féltékeny van Nistelrooy és az ifjú Ronaldo között tehát nem volt felhőtlen a viszony. Az utolsó csepp viszont egy olyan beszólás volt, ami után Ferguson rögtön eldöntötte, hogy megszabadul a holland csatártól.

A Times szerint Alistair Campbell, Tony Blair egykori sajtófőnöke bizalmas kapcsolatban volt a Manchester United edzőlegendájával. Az egykori politikus a 2015-ös „Winners : And How They Succeed” című könyvében mesél a holland csatár távozásának hátteréről, elmondása szerint maga Sir Alex Ferguson osztotta meg vele a történetet.

„Az utolsó csepp az volt, amikor azt mondta Ronaldónak, hogy talált neki egy új apukát Carlos (Carlos Queiroz Ferguson segítője volt a Unitednél) személyében. Mindez nem sokkal azután történt, hogy Ronaldo apja, aki köztudottan alkoholista volt, meghalt."

"Carlos kérte, hogy mutasson tiszteletet, de ő azt felelte, hogy nem tisztel senkit a Unitednél. Később bocsánatot kért, de Ronaldo nem fogadta el. Amikor Ferguson értesült a történtekről, azonnal hazaküldte."

A csatárt a 2006-os idény végén el is adták a Real Madridnak. A sors végül úgy hozta, hogy három évre rá Ronaldo is oda igazolt, Nistelrooy pedig – talán nem véletlenül – a következő szezonban eljött Madridból.


(Kép:  John Peters/Manchester United via Getty Images)

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo édesapja, Jose Dinis Aveiro 2005-ben hunyt el, halálát pedig alkoholizmus okozta.

Ronaldónak szeptemberben levetítettek egy soha nem látott videofelvételt édesapjától, amelyben Jose Dinis Averiro arról beszélt, mennyire büszke a fiára. A képsorok láttán Ronaldo sírva fakadt.

"Soha nem láttam ezt a felvételt. Hihetetlen - mondta Ronaldo a televíziós műsorvezetőnek, Piers Morgannek. "Azt hittem, hogy ez az interjú vicces lesz, nem számítottam arra, hogy sírni fogok. Viszont soha nem láttam ezt a videót. Nem ismertem igazán az apámat. Részeges ember volt. Sosem volt normális beszélgetésünk”

'He doesn't see me receive awards' . @Cristiano breaks down in tears over the loss of his late father and the fact that he never got to witness his son's success. . Ronaldo's father Jose Dinis Aveiro was an alcoholic and died of liver failure 52 in 2005. . Video From @itv.football #cr7 #cristiano #Ronald

10.1k Likes, 125 Comments - AllFootballApp (@allfootball_official) on Instagram: "'He doesn't see me receive awards' . @Cristiano breaks down in tears over the loss of his late..."

Forrás: sportbible

Borítókép: sportbible

Videók