Alisson október közepéig nem lesz pályán

Súlyos vádlisérülése van.


Alisson Becker, a Bajnokok Ligája-címvédő FC Liverpool sérült labdarúgója október közepéig biztosan nem játszhat.

Ezt Jürgen Klopp, az együttes német vezetőedzője közölte a pénteki sajtótájékoztatón.
Az 52 éves szakember kiemelte: a brazil kapus súlyos vádlisérülése biztatóan javul, de a regenerációs folyamat felgyorsítására nem tudnak hatással lenni.
"Most már sokkal jobb a helyzet, ami jó hír számunkra és neki is. De még most sem tudjuk egészen biztosan, mikor térhet vissza. A terv az, hogy a következő válogatottas szünet után bevethető legyen" - utalt a bajnokságok október közepén esedékes szünetére Klopp.


Alisson Becker még a Norwich ellen sérült meg.
Photo by Michael Regan/Getty Images

A 2019/20-as szezonban Alisson csapata első tétmérkőzését végigjátszotta, öt nappal később, a bajnoki nyitófordulóban azonban sérülést szenvedett, és már a 39. percben le kellett cserélni. Azóta a Liverpool négy tétmérkőzését hagyta ki. Klopp együttese szombaton a Premier League-ben a Newcastle Unitedot fogadja, majd kedden a BL-csoportkör nyitányán a Napoli vendége lesz. Október közepéig további öt tétmérkőzés vár a Vörösökre, akik az októberi szünet utáni első mérkőzésükön a Manchester Uniteddel találkoznak.
A szintén sérülés miatt hiányzó Naby Keita állapotáról Klopp annyit mondott: a középpályás közel van a visszatéréshez, jövő héten már a csapattal készülhet.

Videók