Alisson életben tartotta a Bajnokok Ligája álmokat

A 95. percben szerzett kapusgóllal nyert a Liverpool.


A tavalyi bajnok FC Liverpool a 95. percben szerzett kapusgóllal nyert a már biztosan kieső West Bromwich Albion vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A vendégek hálóőre, a brazil Alisson a rendes játékidő letelte után előre ment egy szögletnél, és a kapuba fejelt. Az Alisson Ramses Becker néven született játékos pályafutása első gólját szerezte, amely egyben a Liverpool fennállásának első kapusgólja tétmeccsen. Hasonlóra előzőleg csak ötször akadt példa a Premier League történetében, és egyik sem bizonyult győztes találatnak.

"Sok dolgot nem lehet megmagyarázni az életben. Ma isten a fejemre tette a kezét, és áldottnak érzem magam" - jelentette ki a 28 éves hálóőr, aki februárban vízbe fulladt édesapjának ajánlotta a nem mindennapi - és klubjának esetleg BL-indulást érő - gólt.


Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images

Az ötödik helyen álló Vörösöknek azért volt ennyire fontos a győzelem, mert így két körrel a Premier League vége előtt mindössze egy pont a hátrányuk a még éppen Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik Chelsea-vel szemben.

Premier League, 36. forduló:
West Bromwich Albion-FC Liverpool 1-2 (1-1)

Borítókép: Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images

Videók