Afrikai játékosait figyelmezteti az ebola miatt a londoni klub

A West Ham United elöljárói megbeszélésre hívják a csapat három, Afrikai Nemzetek Kupáján érdekelt játékosát, Alex Songot, Diafara Sakhót és Cheikhou Kouyatét, hogy az ebola veszélyeire figyelmeztessék őket.


A West Ham United nem túl boldog amiatt, hogy három játékosa is elutazik a januári ANK-ra: név szerint Alex Songot (Kamerun), Diafara Sakhót és Cheikhou Kouyatét (mindkettő Szenegál) kell nélkülöznie az ebolától sújtott kontinensre utazásuk miatt a londoniaknak.

A Kalapácsosok elöljárói a torna előtt meegbeszélést fognak tartani a három játékossal, mivel nagyon aggódnak miattuk, hogy összeszedik a halálos vírust. Ennek ellenére nem korlátozzák játékosaikat, akik ha szeretnének részt venni kontinensük legnagyobb válogatott eseményén, akkor elengedik őket.

Nem úgy a Borussia Dortmund, amely megtiltotta egyik legfontosabb játékosának, a gaboni Pierre-Emerick Aubameyangnak, hogy elutazzon csapata Lesotho elleni válogatott meccsére. "Anélkül, hogy pánikba esnénk, vannak bizonyos figyelmeztétsek a különböző orvosi szervezetektől, nekünk pedig törődnünk kell a játékosainkkal" - mondta el ennek kapcsán Michael Zorc, a németek sportigazgatója.

 

Videók