A Vörös Ördögök már a veszteségre készülnek

A Manchester United 24 millió dolláros veszteségre számít.


Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United arra számít, hogy 24 millió dollárról kell lemondania, miután a Premier League-nek pénzt kell visszatérítenie a televíziós társaságoknak akkor is, ha a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény folytatódik.

A PL vezetősége most is egyeztet a kereskedelmi jogokat birtokló partnerekkel, miután csúszások és változtatások sora zajlott le a televíziós közvetítések esetében.

Az idény Angliában is - a többi csúcsbajnoksághoz hasonlóan - márciusban szakadt félbe a világjárvány miatt, és a folytatás időpontjáról még nem született döntés. A szezon csak zárt kapus találkozókkal folytatódhat, ez pedig szintén befolyásolja a mérkőzésekre épülő televíziós produkciókat.

A Premier League még nem közölt részleteket a közvetítésekhez kapcsolódó pénzvisszafizetésekről, de az egyes klubokra eső részt a tabellán elfoglalt végső helyezés, illetve a közvetített meccsek mennyisége is befolyásolja. A Manchester United kilenc fordulóval a vége előtt az ötödik helyen áll.

Ha szívesen olvas focisztorikat, érdemes megnézni ezt a posztunkat és játszani a könyvért! 

Borítókép: Mike Hewitt/Getty Images

Videók