A világ legfélelmetesebb támadó triója

A Liverpool valami olyat csinál, amit a riválisai nem tudnak.


Mondhatjuk, hogy a Liverpool támadósora a statisztikák nélkül is zseniális, de jelen esetben a számok is őket igazolják. Roberto Firmino, Sadio Mané és Mohamed Salah egyszerűen félelmetes.

Nemcsak a nyers számok a fontosak, bár mindhárom játékos adatai lenyűgözőek, hanem az is, ha bajban van a csapat, akkor bármelyikük képes megfordítani a mérkőzést. Míg egyes statisztikák a rövid távot tükrözik, mások rámutatnak egy hosszabb távú mintára, amely a leggyakrabban még pozitívabb eredményt mutat.

A Football Critic adatai szerint mindhárom liverpooli játékos, Európa öt legrangosabb bajnokságai közül a legjobb 15 támadó között van. Salah a legjobb (13,9), Firmino a hatodik (10,2) és Mané a tizenkettedik (9,3).

Salah | Firmino | Mane 2020 Crazy Skills,Speed,Goals

Salah Firmino Mane The Terrifying Trio Quality: 1080p60, HD SOFTWARE: - Premiere Pro CC 2019 (video editing) - After Effects CC 2019 (extra editing) - Photos...


A számadatok kicsit magukról a játékosokról szólnak, de sokat elmondanak az egész Liverpool támadósoráról is. Más európai klubnak nincs kettőnél több neve a listán, és a Bayern München - Robert Lewandowski és Serge Gnarby - az egyetlen olyan klub, ahol egynél több támadó szerepel ezen a bizonyoson rangsoron.

Ez egy olyan szervezettségre utal, amely elég hatékonyan működik. Veszélyes helyzetekben képesek leadni a labdát, ugyanakkor a befejezésük is sokkal magabiztosabb. Tekintettel erre, érdemes megemlíteni a listán szereplő többi nevet: Teemu Pukki, Ciro Immobile, Kylian Mbappé... Aligha meglepő ha a listán olyan nevek is felbukkannak, mint Timo Wener, akiért sorban állnak a klubok, hogy leigazolhassák.


Fotó: Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Mindig kétségek merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy a játékosok nem kapnak azonos esélyeket egy új bajnokságban. A Premier League védők mentalitása, keménydége szokatlan lehet Wernernek, aki jelenleg a Bundesligában ontja a gólokat, de ha a Liverpoolba szerződik, akkor egy olyan csapatban találhatja magát, akik rendre előre játszanak, és sokszor kerülnek helyzetbe.

A Liverpool jelenlegi támadói eléggé magabiztosnak tűnnek a saját képességeikben, és a körülöttük lévő emberek ezt tovább erősítik.

Forrás: liverpool.com
Borítókép: Michael Regan - UEFA/UEFA via Getty Images

Videók