A szakírók is a Leicesterből választották az év legjobbját

Angliában a játékosok szakszervezete után a sportújságírók is megválasztották az idény legjobb játékosát a Premier League-ben.


A szavazáson újra a listavezető Leicester City játékosa végzett az élen, ám ezúttal nem Rijad Mahrez, hanem Jamie Vardy.
Mint ismert a játékostársak (PFA) az algériai Mahrezt választották a legjobbnak, míg a szakírók szerint Vardy érdemli meg a díjat. Az angol csatár 36 meccsen 22 gólt szerzett klubjában és nem mellékesen bekerült az angol válogatottba is, ahol a németek és a hollandok ellen is gólt szerzett, minden bizonnyal az Európa-bajnokságon is láthatjuk majd.
 
 
 
 
„Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen presztízsű díjra jelöltek, köszönöm mindenkinek. Egészen hihetetlen az a lista, ami most az én nevemmel is bővül – mondta Vardy. – Természetesen köszönettel tartozom a csapattársaimnak is, akik nélkül ez nem sikerült volna. Köszönöm a menedzsernek és az edzői stábnak, valamint a szurkolóknak. Hihetetlen ez a szezon, az utolsó két hétben pedig mindent megteszünk, hogy felejthetetlenné váljon.”
 
Vardy négy éve még az amatőr Fleetwood csapatában szerepelt, idén pedig rekordot döntött a PL-ben azzal, hogy zsinórban 11 bajnokin volt eredményes. 
 
A díjat egyébként 69 éve adják át, de még soha nem nyerte Leicester-játékos. Érdekesség, hogy Vardy mögött csapatársai végeztek, Mahrez lett a második, N'Golo Kante pedig a harmadik.
 
A díjat tavaly Eden Hazard, előtte Luis Suárez nyerte.

Videók