A szabadrúgás, amikor Beckham és Giggs egyszerre rúgta el a labdát – Videó

Két kiváló rúgótechnikájú játékos lövéséből csak kiváló lövés születhet.


A Manchester United legendás edzőjének, Sir Alex Fergusonnak mindig akadt néhány trükk a tarsolyában, hiszen nehéz is lenne 13 bajnoki címet nyerni fortély nélkül. Azonban az valószínűleg csak a véletlen szüleménye volt, amikor David Beckham és Ryan Giggs egyszerre végeztek el egy szabadrúgást, amivel jókora meglepetést okoztak az ellenfél kapusának, és alighanem egymásnak is.

2001-ben érdekes pillanatnak lehettek szemtanúi a United szurkolók, ugyanis az Aston Villa elleni bajnokin Beckham és Giggs is egyszerre próbált varázsolni. Nem sokon múlt a csoda.

A klub két legendája, David Beckham és Ryan Giggs állt oda a labda mögé a rögzített szituációnál, majd következett a pillanat, amihez foghatót még nem sokat láttunk a labdarúgás történetében. A felvételekből ugyanis úgy tűnik, hogy pontosan egyszerre találták el a lasztit.


(Kép: youtube/majox88)

Ami ennél is hihetetlenebb, hogy még így is veszélyes volt a lövés Peter Schmeichel kapujára. Az egykori Vörös Ördög egy kézzel hárította a lövést. Ugyanakkor, ha bement volna az alighanem minden idők legtréfásabb találata lett volna.

A két klasszis középpályás között vagy félreértés történt a lövést megelőzően, vagy ez volt a tervük. Azonban utóbbit roppant nehéz lenne elhinni, lévén, hogy Beckhamnek és Giggsnek fáradhatatlanul kellett volna gyakorolnia a United edzésein a hasonló szabadrúgásokat, hogy éles helyzetben legalább így sikerüljenek.

A lassításokból egyébként úgy tűnik, hogy Beckham ért hozzá a labdához előbb. Azonban ha őszinték akarunk lenni, nem mernénk mérget venni rá.

Kép: Alex Livesey /Allsport/ Getty Images

Forrás: givemesport

Ez a cikk az egyik legolvasottabb jelenleg az oldalon. Ha további top témára kíváncsi kattintson a következő sztorira...

Sport365.hu - TOP5: Túlfizetett labdarúgók listája

A listán persze lehet vitatkozni, hogy ki az aki megéri, vagy megszolgálja a pénzét, azt viszont érdemes tisztázni, hogy ezek a bérek fontban és heti rendszerességel érkeznek a játékosok számlájára.

Sport365.hu - TOP5: Kézenállás közben dobta le a textilt az olimpiai bajnok tornász

Az amerikaiak 23 éves négyszeres olimpiai bajnok, tizenkilencszeres világbajnok tornásza Simone Biles nem mindennapi mutatvánnyal állt elő otthonában karantén idején. Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images Kézenállás közben szabadult meg a rajta lévő nadrágtól. Ha kíváncsi a további top témáinkra, kattintson a következő sztorikra: Borítókép: Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images

Sport365.hu - TOP5: Egy Messi gól, amiért a zseni elnézést kért az ellenfél szurkolóitól

A Barcelona végül simán 3-0-ra nyerte a döntőt. Az első gólt Lionel Messi szerezte a 36. percben. Az argentin szupersztár fogadta a csapattársak gratulációját, majd felemelte a kezét és kiintett az argentin szurkolóknak, mintha elnézést kérne tőlük. "Tudom, hogy mekkora erőfeszítést volt ezeknek a szurkolóknak, hogy itt legyenek a döntőben, és hogy mennyire izgatottak voltak a mérkőzés miatt" - nyilatkozta Messi.

Sport365.hu - TOP5: A 120 kilót minisortban emelgeti a szexi szőke fitneszmodell - Videó

Az ausztrál fitneszmodell, Stephanie Sanzo az Instagram-oldalán osztotta meg legújabb videóját, amelyben ezúttal 120 kilót emelget. A szőke sportoló széles terpeszben állt be a súly mögött, fekete feszülős rövidnadrágja pedig sokat engedett láttatni izmos combjaiból. A kétgyermekes anyuka egy mély lélegzetvételt követően előrehajolt, megfogta a rudat és tízszer egymásután felemelte.

Sport365.hu - TOP5: Brian Shaw szerint is aggályos Bjornsson rekordkísérlete

Most egy korábbi négyszeres világbajnok, Brian Shaw fejtette ki a véleményét a témában. Shaw szerint is aggályos ez a kísérlet az 501 kg felhúzására, mert teljesen más versenykörülmények között teljesíteni egy adott pillanatban, mint az embernek a saját edzőtermében, saját súlyaival, saját stábja előtt. Véleménye szerint ha sikerülne is rekordkísérlet, nem szabad azt hivatalosan elfogadni.

Videók