A Premier League megvitatja a júniusi visszatérés lehetőségeit

Az „Advanced Talks” műsor keretében komoly tervekre derült fény.


A Premier League júniusi visszatérési terveiről ideiglenesen megállapodott az Egyesült Királyság kormánya.

A koronavírus-járvány kitörése miatt a labdarúgást szinte minden országban határozatlan időre elhalasztották, ennyi idő elteltével pedig az április végi kezdést irreálisnak tekintik az angolok, figyelembe véve a jelenlegi helyzet súlyosságát.

Premier League on Twitter

This message is vital. Stay at home. Protect your health service. Save lives. #WeAreOneTeam https://t.co/VY4hlNjdlc


A The Mirror értesülései szerint a Premier League csapatai pénteken egy ülést tartottak a képviselőkkel, hogy kidolgozzanak egy tervet arra, hogy a labdarúgás júniusban visszatérjen. A kormány ideiglenesen elfogadta ezt az elképzelést.

Az egészségügyi képviselők reménykednek abban, hogy a koronavírus elterjedése az elkövetkezendő hetekben eléri a csúcsot, ami után csendesedni kezd majd az egész. A labdarúgás a reményeik szerint hamarosan visszatér, azonban a csapatoknak meg kell állapodniuk abban, hogy a mérkőzéseket szigorú szabályok között rendezzék meg. Minden bizonnyal a találkozók zárt kapuk mögött zajlanának, és mindent steril környezetben tartanának.

John Cross on Twitter

Here's a plan to get the Premier League done... strict quarantine lockdown for the players in hotels for a month, cram the games in behind closed doors and save the TV cash. No fans allowed in until October (next season) https://t.co/yrvSHdT6gX


A terv a közvetítési jogok problémájának lehetséges megoldásait is tartalmazza. A klubok képviselői attól tartanak, hogy óriási pénzügyi veszteséget fognak szenvedni, amennyiben nem teljesítik a hátralevő mérkőzéseket. Azonban már elkezdtek arról tárgyalni a TV-társaságokkal, hogy a júniusban lezajló mérkőzések számát növelnék, ezáltal a képernyőre is több meccs kerülhetne.

Premier League on Twitter

From helping local food banks to calling isolated fans, Premier League clubs and their foundations have been working hard to support their local communities. Here's a look at a few of the many things they have been doing: https://t.co/DpP0WLJENa


Azt senki sem vitatja, hogy a dolgok rosszabbodnak, akkor ezt a tervet szüneteltetni kell, és a labdarúgás visszatérését még tovább kell tolni. A kormány forrásai szerint optimisták lehetnek, mivel az elkövetkezendő hetekben valódi javulás lesz majd tapasztalható az országban.

Forrás: 90min.com
Borítókép: Andrew Redington/Getty Images for Premier League

Videók