A Newcastle United bankot robbantana Coutinhoért és Koulibalyért

Coutinho állítólag első helyen áll a csapat kispadjára kiszemelt új vezetőedző, Mauricio Pochettino kívánságlistáján.


A tulajdonosváltás előtt álló és nagy terveket szövögető Newcastle United labdarúgócsapata 70 millió fontot (28 milliárd forintot) áldozna Philippe Coutinhóra és Kalidou Koulibalyra is.

A Mundo Deportivo spanyol lap úgy tudja, hogy a 27 éves Coutinho első helyen áll a Newcastle United kispadjára kiszemelt új vezetőedző, Mauricio Pochettino kívánságlistáján. A brazil középpályás barcelonai szerződése 2023-ig érvényes, müncheni kölcsönadása pedig idén nyáron jár le, és a Bayern nem kívánja megtartani. Korábbi sajtóhírek szerint a 2013 és 2017 között Liverpoolban sikeres időszakot töltött Coutinho után több angol klub - a Newcastle United mellett az Everton, a Chelsea, Tottenham Hotspur, a Manchester United és a Leicester City - mutatott erőteljes érdeklődést a közelmúltban.

A Sky Sports eközben arról is beszámolt, hogy a Newcastle a Napoli 28 éves középhátvédjét, Kalidou Koulibalyt is megszerezné. Információik szerint a játékos számára meggyőző lehet az angol klub részéről erősítésekre szánt összeg, amelynek köszönhetően versenyben lehet a Premier League legerősebb csapatival: harcban állhat a dobogós helyekért, valamint a Bajnokok Ligája-kvalifikációért.

A Franciaországban született, de szenegáli válogatott labdarúgó olaszországi szerződése ugyancsak három év múlva jár le, sajtóhírek szerint angol kérője neki is több akad. Volt nápolyi edzője, Carlo Ancelotti a La Gazzetta dello Sport értesülése szerint mostani együtteséhez, az Evertonhoz csábítaná.

Kép: GettyImages

Videók