"A MU elküldi Ronaldót és megakadályozhatja, hogy más leigazolja őt"

A sportjogász szerint a portugál alaposan megütheti bokáját a legutóbbi interjúja miatt.


Egy sportjogász szerint elképzelhető, hogy interjúja után a Manchester United felbontja Cristiano Ronaldo szerződését és megakadályozza, hogy más csapathoz csatlakozzon.

A portugál klasszis nemrég Piers Morgannek adott egy interjút, amiben keményen bírálta a csapatot. A játékos elárulta, hogy nem hajlandó tisztelni a klub vezetőedzőjét, Erik ten Hagot, majd arról is beszél, szerinte a klub szándékosan akar belőle feketebárányt csinálni.
Az ötszörös aranylabdás azt is kifejtette továbbá, hogy a csapat nem volt túl empatikus vele, amikor nyáron körházba került a gyermeke.
Azt is kiemelte az előző edzőről, Ralf Rangnickról azt sem tudja kicsoda.Az említett interjú alighanem Ronaldo manchesteri karrierjének végét jelenti, ám egy sportjogász szerint nem csak jelenlegi helyét vesztheti el a játékos. David Seligman egy azóta törölt tweetben azt állította, hogy a Manchester United felbonthatja Ronaldo szerződését, és megakadályozhatja, hogy egy másik csapathoz csatlakozzon.

Ez akkor lehetséges, ha úgy érzik, hogy kapcsolatuk a játékossal javíthatatlan, és a játékos megsértette a szerződés feltételeit.

Az Express.co.uk szerint Seligman a Twitteren ezt írta:

„A Manchester Unitednek valószínűleg oka lenne felbontani Ronaldo szerződését. Ez a hallgatólagos bizalmi kötelezettség, valamint a klub hírnevének megrontására vonatkozó kifejezett feltételek lényeges megsértése. A FIFA szabályai a játékosok regisztrációjával kapcsolatban nem olyan egyszerűek. A United felmondhatja a szerződést, de kárpótlás céljából megtarthatja a játékos regisztrációját, ha a felmondást Ronaldo magatartása okozza.”

Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

 

Videók