A MU begyújtotta a rakétákat a német válogatott bekk leigazolásáért

Angol lapértesülések szerint a Manchester United legnagyobb célja a közeljövőben az, hogy megszerezze a Borussia Dortmund német válogatott középső védőjét, Mats Hummelst.


Miután mind Rio Ferdinand, mind Nemanja Vidics elhagyta az angol rekordbajnok Manchester Unitedet, létkérdéssé vált a "vörös ördögök" számára, hogy igazoljanak erre a posztra, mivel csak az egyaránt sérülékeny Chris Smalling, Phil Jones és Jonny Evans maradtak belső védők a csapatnál.

Ugyan az elég valószínűnek tűník, hogy az új menedzser, Louis van Gaal hoz magával néhány hollandot (akár védőt is), Mats Hummels nevét is gyakran olvasni az átigazolási zuhanyhíradóban. A legfrissebb hírek szerint a fiatal kora (25 éves) ellenére rutinosnak számító védőért 20 millió fontot ajánlott a MU, amelynek - többek között - a Barcelonával is meg kell küzdenie a játékos aláírásáért.

A 35-szörös válogatott Hummels (akinek góljával a németek legyőzték a franciákat a vb negyeddöntőben) a Bayern Münchennél nevelkedett, ám ott mindössze egy meccsen léphetett pályára a felnőtt csapatban. Onnan került először kölcsönbe, majd 2009-ben végleg a Dortmundhoz 4 millió euróért, ahol azóta alapember: összesen 227 mérkőzésen lépett pályára a sárga-feketék színeiben.

Videók