A megfelelő helyszínt keresik a Liverpool bajnokijához

A rendőrség azt szeretné elérni, hogy semleges helyszínen legyen a mérkőzés.


A brit rendőrség azt szeretné elérni, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Liverpool FC semleges helyszínen játssza azt a mérkőzését, amelyen várhatóan harminc év után először bebiztosítja elsőségét.

A Premier League küzdelmei a koronavírus-járvány miatt száz nap után, június 17-én folytatódnak, ekkor a második helyen álló címvédő Manchester City az Arsenalt fogadja, és ha vereséget szenved akkor a 25 pontos előnnyel vezető Liverpool három nappal később az Everton elleni városi derbin szerezheti meg fennállása első Premier League-győzelmét.

Amennyiben ez a forgatókönyv nem érvényesül, akkor a hatóságok azt szeretnék, ha a tavaly Bajnokok Ligája-győztes "vörösök" a következő fordulóban ugyancsak semlegesen helyszínen lépjenek pályára a Crystal Palace ellen. Ezt a találkozót eredetileg otthonukban, az Anfield Roadon rendeznék.

A rendőrség eredetileg azt szerette volna, hogy a szezonból hátralevő mind a 92 találkozót semleges stadionban játsszák, ezt azonban a klubok elutasították. Most néhány hasonlóan kiemelt összecsapással kapcsolatban merült fel ennek az eshetősége: ilyen például a két manchesteri csapat egymás elleni mérkőzése. 

Borítókép: Visionhaus

Videók