A manchesteri védő szerint az új szabály tönkreteszi a futballt

Varane éles kritikával illette az FA módosítását.


A világbajnokságon látott hosszabbítások hamarosan az angol bajnokságban is megjelennek, a következő szezontól kezdve jelentősen megnő a meccsek időtartama, ami nem tetszik a futballistáknak.

A francia védő a twitteren fejtette ki véleményét: „Múlt héten volt egy találkozónk az FA-val. A játékvezetők felől új döntéseket és szabályokat javasoltak. A menedzserek és a játékosok részéről már évek óta mondjuk az aggodalmainkat, hogy túl sok a mérkőzés, túlzsúfolt a menetrend, ami a labdarúgók fizikai és mentális állapotára nézve veszélyes szinten van.”

Varane szerint nem vették figyelembe a kéréseiket: „A korábbi visszajelzéseink ellenére most a következő szezonra a következőket javasolták: hosszabb meccsek, nagyobb intenzitás és kevesebb érzelem a játékosok részéről. Mi csak szeretnénk jó állapotban lenni a pályán, hogy 100%-ot tudjunk nyújtani a klubunknak és a szurkolóknak. Miért nem hallgatják meg a véleményünket?” – tette fel a kérdést.

A futballista szerint ez a módosítás ártó, ők pedig szeretnék megvédeni a játékot. Hasonló véleményen volt Pep Guardiola, akinek csapata az FA Community Shield mérkőzésén a 90+11. percben kapott gólt. „Ha ez a szabályozás marad, a meccseink másnap reggelig tartanak majd” – nyilatkozta a tréner a vesztes döntőt követően.

A Premier League következő szezonja augusztus 11-én pénteken a Burnley – Manchester City találkozóval indul.

Borítókép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images

Videók