A Manchester City egy játékost beáldozna kettőért

Érdekes húzás lenne a klub részéről.


A Manchester City eladhatja Raheem Sterlinget. Az érte befolyó pénzt pedig Erling Haaland és Jack Grealish átigazolására szeretné fordítani a klub.

A 26 éves Raheem Sterling az elmúlt hónapban kiesett Pep Guardiola kezdőjéből, és a 20 éves Phil Fodent részesíti inkább előnyben a vezetőedző. A Manchester City azt tervezi, hogy eladják a tehetséges játékosukat, és a helyére az Aston Villa csapatkapitányát, Jack Grealis-t, valamint a Borussia Dortmund gólvágóját, Erling Haalandot szerződtetik. A Football Insider szerint Pep Guardiola hajlandó elengedni Sterlinget, megfelelő áron. Az angol válogatott játékosnak két év van hátra a szerződéséből, és a tárgyalásokat már korábban megszüntették, mivel a sztár új ügynököt keres. Sterling eladása a költségvetés növekedését jelentené, még akkor is, ha Haaland és Grealish többe kerülne, mint amennyiért eladják a 26 éves játékost.


Fotó: Marc Atkins/Lars Baron/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

A Football Insider korábban arról számolt be, hogy Jack Grealish szerződésében szerepel egy kivásárlási záradék, bár az nem világos, hogy az mennyi. Haaland esetében ezt viszont biztosan lehet tudni, amely 75 millió euró lesz, de ez csak 2022 nyarán aktiválódik.

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép: Friedemann Vogel - Pool/Getty Images

Videók