A Liverpool megkopasztása után visszaszerezné angol válogatottját a Newcastle

Visszaszerezné egykori támadóját a Newcastle United csapata. A "szarkák" vezetőedzője, Alan Pardew maga kérte a vezetőséget, vegyék vissza Andy Carrollt.


A 23 éves támadót 2011 januárjában elképesztő, 35 millió fontért szerződtette a Liverpool csapata. Az angol válogatott Carrollra nem kisebb feladat hárult, mint helyettesíteni az 50 millió fontért a Chelsea-hez igazoló világ- és Európa-bajnok Fernando Torrest.

Nos, ez egyáltalán nem sikerült, az angol csak szenvedett a "vörösöknél", így egyáltalán nem meglepő, hogy a Liverpool a nyáron megvált tőle, és egy évre kölcsönadta a West Ham Unitednek. Ennek ellenére Newcastle-ben még nem felejtették el a 80 bajnokin szerzett 31 gólját: Alan Pardew, a "szarkák" menedzsere a BBC-nek kijelentette, szeretné, ha Carroll visszatérne hozzájuk, amikor letelik a kölcsönjátéka Londonban.

"Carroll jelenleg a Liverpool játékosa, így érdekes helyzetben vagyunk - magyarázta Pardew. - Remélem, Andy egy napon még szeretne visszatérni hozzánk. Én nagyon szeretném, mivel vele erősebbek lennénk, ez biztos! Természetesen ebben nem én döntök, sok függ attól, milyen anyagi helyzetben vagyunk és leszünk. Nagy üzletet kötöttünk azzal, hogy 35 millióért eladtuk őt, okosan használtuk fel a pénzt, ezért lehetünk most ott az Európa Ligában."

A Newcastle abból a pénzből szerződtette Papiss Cissét (9 millió font), valalmint Yohan Cabaye-t (4.8 millió euró) is, emellett Demba Ba is az északiak játékosa lett azóta, hogy Carroll távozott. Pardew azt is elmondta, ha lehetősége lesz rá, Kevin Nolant is szerződtetné. Ő 2011 júniusában hagyta el a "szarkákat" a WHU kedvéért.

Videók