A Leeds United vezetőedzője szerint sportszerűtlen a nézők visszaengedése

Nem minden csapat nyithatja meg újra a stadionját.


Marcelo Bielsa, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Leeds United vezetőedzője szerint sportszerűtlen módon engedik vissza a nézőket a lelátókra, mivel nem minden csapat nyithatja meg újra a stadionját.

A brit kormány egy hónap elteltével, jövő szerdától engedélyezi a szurkolók jelenlétét a szabadtéri sporteseményeken, de csak korlátozott számban.

A döntés értelmében az alacsonyabb kockázati besorolású területeken legfeljebb 4000 szurkoló, míg a magasabb veszélyhelyzeti kategóriába tartozó helyeken - például London és Liverpool - maximum 2000 drukker nézheti élőben a meccseket.

Az úgynevezett hármas, vagyis a nagyon kockázatos területeken viszont érvényben marad a korlátozás, és a klubok nem engedhetnek be nézőket a mérkőzéseikre.

Ez a Manchester United, a Manchester City, az Aston Villa, a West Bromwich Albion, a Wolverhampton Wanderers, a Newcastle United, a Leeds United, a Leicester City, a Sheffield United és a Burnley együttesét érinti.


Legfeljebb 2000 nézőt engedhetnek be a Liverpool, az Everton, az Arsenal, a Chelsea, a Crystal Palace, a Fulham, a Tottenham Hotspur, a West Ham United, a Brighton és a Southampton stadionjába.

"Talán olyan szabályt kellene hozni, hogy amíg a szurkolók nem térhetnek vissza a stadionokba mindenhol, addig egyetlen létesítménybe sem mehetnek be"
- nyilatkozta Bielsa, aki szerint nem a fertőzésveszély alapján besorolt kategóriák alapján kellene dönteni, hanem úgy, hogy egyenlő feltételeket teremtsenek a csapatok számára, mert a szurkolók jelenléte hatással van a találkozók eredményére.

A Leeds United kilenc forduló után a 14. helyen áll a Premier League-ben, és szombaton a hatodik Everton vendége lesz. 

Borítókép: Naomi Baker/Getty Images

Videók