A kiesőjelölt otthonában kapott ki a United

Néhány meccsnyi fellángolás után újra kilátástalan játékkal rukkolt elő Louis van Gaal csapata a Sunderland ellen és megérdemelten tartotta otthon a három pontot a meccset megelőzően 19. helyezett alakulat.


Hidegzuhannyal indulat a meccs a vendégek számára, Wahbi Khazri révén ugyanis vezetést szerzett a Sunderland. A tunéziai szabadrúgásába Jermaine Defoe próbált belesarkazni, de végül érintés nélkül került David De Gea hálójába a labda.
 
Az első félidő hajrájában egyenlített a United, Juan Mata lövése pattant ki Vito Mannonéról, Anthony Martial pedig lecsapott és remek mozdulattal egyenlített.
 
A második félidőben (is) kevés helyzet alakult ki, a hajrában egy szögletből szerezte a győztes gólt végül a Sunderland: Lamine Koné fejesét kotorta ki a gólvonalról Martial, de végül De Geáról bepattant, így a spanyol öngóljaként könyvelték e a találatot.
 
 
A United legutóbb 1997-ben kapott ki a Fény Stadionjában, és még soha nem állt ilyen kevés ponttal a Premier League-ben 26 fordulót követően…
 
Érdekesség, hogy a vendégeknél a megsérült Matteo Darmiant a 21 éves skót Donald Love váltotta, aki először került a keretbe és ez volt az első PL-meccse is.
 
Sunderland–Manchester United 2–1 (Khazri 3., De Gea 82. – öngól, ill. Martial 39.)
 
 
 

Videók