A Hillsborough-tragédia óta nem volt erre példa az Old Traffordon

Állóhelyi részt alakítanak ki a stadionban, amiért évek óta küzdött a Manchester United.


A Manchester United engedélyt kapott arra, hogy szurkolóinak 1500 fő befogadására alkalmas állóhelyi részt alakítson ki az Old Trafford stadionban.

A BBC beszámolója szerint ez a létesítmény északkeleti részében lesz, és már a 2020/21-es szezontól rendelkezésre áll. Amennyiben kiállja a próbát a szükséges biztonsági intézkedések figyelembevételével elkészülő állóhelyi szektor - például soronként legyenek korlátok és a fémszékek felhajthatóak -, úgy a jövőben a stadion más területein is lehetnek hasonlók.

A 75 ezer néző befogadására alkalmas Old Trafford az angol klubfutball legnagyobb stadionja, a Manchester United már évek óta küzd az állóhelyi rész megvalósításáért.

Az angol első- és másodosztályban az 1989-es, 96 halálos áldozatot követelő Hillsborough-tragédia hatására tiltották be az állóhelyi szurkolóhelyeket. A klubok részéről történt nyomás miatt azonban szakértők bevonásával biztonságos állóhelyi részeket terveztek, amelyre - az MU-hoz hasonlóan - korábban már engedélyt kapott a Wolverhampton Wanderers is.

Borítókép: \ Mandatory Credit: John Gichigi /Allsport/ GettyImages


 

Videók