A Chelsea kiesett, az Arsenal kizúgott a Ligakupából

Tizenegyesekkel búcsúztatta a Stoke City az Angol Ligakupa címvédőjét, a Chelsea-t hazai pályán a kedd esti nyolcaddöntőben. Az Arsenal kísérleti csapata könnyűnek találtatott a másodosztályú Sheffield Wednesday otthonában.


 

A Chelsea játszotta a jobb focit az első félidőben, de a kihagyott helyzetekért megbüntette Jonathan Walters a szünet után egy álomszerű góllal.

Amikor a Stoke-szurkolók már elkönyvelték a továbbjutást, jött Loic Rémy egyenlítő találata, majd Jon Bardsley kiállítása a ráadás perceiben.

A 30 perces hosszabbításban mindkét fél betalálhatott volna, de végül a büntetőpárbaj határozott, amelyben csak a tizedik lövő, Eden Hazard hibázott, pontosabban Jack Butland hárította kísérletét.

Mourinho a meccs után: "Nincs szükségem bizalmi szavazásra. Fantasztikus helyem van itt. Jól fogok aludni. Szerdán pihenőnapot tartok, ezt nyugodtan megtehetem. A családommal leszek."

Az Arsenal megfiatalított csapatán átrohant a Sheffield Wednesday, így ha a Crystal Palace nem visz véghez bravúrt szerdán a Manchester City vendégeként, akkor nem lesz londoni csapat a legjobb nyolc között a sorozatban.

Angol Ligakupa, nyolcaddöntő:
Stoke-Chelsea 1-1 - tizenegyesekkel 5-4

G.: Walters (52.), ill. Rémy (92.)

Sheffield Wednesday (2.o.)-Arsenal 3-0 (2-0)

G.: Wallace (27.), Joao (40.), Hutchinson (51.)

További eredmények: Everton-Norwich 1-1 - tizenegyesekkel 4-3, Hull-Leicester 1-1 - tizenegyesekkel 5-4

STOKE-CHELSEA 1-1, VIDEÓ:SHEFFIELD-ARSENAL 3-0, VIDEÓ

Videók