A Chelsea januártól újra szabadon igazolhat

Hosszas fellebbezés eredménye született meg pénteken.


A Chelsea labdarúgócsapatát korábban eltiltották az átigazolásoktól, azonban a felllebbezést követően pénteken megszületett az ítélet: januárban ismét szabadon szerződtethetnek játékosokat. 

Az ügyben hosszas előzmény után született meg a döntés.

A FIFA februárban azért büntette meg az angol egyesületet, mert az 29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban. A két átigazolási időszakra (idén nyárra és a jövő januárra) vonatkozó eltiltás mellett a klubot 600 ezer svájci frank megfizetésére is kötelezték.

Néhány héttel később visszautasították a csapat fellebbezését, amiben a vezetőség azt kérte, a kizárást halasszák el egy évvel.

A nyár folyamán a Nemzetközi Sport Döntőbíróság (CAS) megerősítette, hogy a Chelsea újabb fellebbezést nyújtott be a svájci bírósághoz, miután a korábbit elutasították. Bár a FIFA júliusban megakadályozta, hogy új játékosokat igazoljanak, egy kiskapun keresztül a klub mégis megszerezte 40 millió fontért Kovacicot, aki korábban kölcsönben szerepelt a csapatnál. 

Ősszel sem hátrált meg a klub vezetősége: tovább vitte az ügyet annak reményében, hogy a 2020-as átigazolási szezon előtt egyezségre jutnak. Ezután született meg pénteken a hivatalos döntés, ami szerint a CAS hivatalosan is eltörölte a Chelsea átigazolási tilalmát.

Borítókép: Clive Rose/Getty Images

Videók