A Chelsea a végsőkig kitart: amíg lesz buszunk és elég mezünk...

Tuchel az Abramovics-ügy kapcsán bebizonyította, született vezető.


A csütörtök minden bizonnyal nehéz nap volt a Chelsea számára, de Thomas Tuchel szíve végig a helyén volt.

A Kékek rossz hírekre ébredtek március 10-én. A jelenlegi tulajdonos, Roman Abramovics vagyonát az Egyesült Királyság kormánya befagyasztotta. Az orosz milliárdossal szemben bevezetett szankciók minden bizonnyal komolyan érintik majd a klubot.
Annak ellenére, hogy a Chelsea jövője jelenleg lóg a levegőben, a játékosok odatették magukat a pályán és 3-1-re legyőzték a Norwich Cityt.

A győzelem ellenére azonban, nem az eredmény adta a fő beszédtémát a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. A Tuchel felé irányzott kérdése nagyrészt az Abramovicsra kirótt szankciók miatt kialakult zárzavarra irányult, de a vezetőedző nagyszerűen állta a sarat és bebizonyította, ízig-vérig szakember.

„Meglátjuk, így marad-e. Ha igen, nem tudom. Napról napra élünk. Nem láttam ezt tegnap, és nem tudom, mi lesz holnap” – mondta Tuchel a BBC 5 Live Sportnak.

„Abban azonban mindenki biztos lehet, hogy magunkra koncentrálunk, hogy a hozzáállásunk és a mentalitásunk megfelelő legyen az edzőpályán és a csapaton belül.”

„Eddig is bízhattunk egymásban, és ez nem fog változni. Amíg lesz elég mezünk és buszunk, hogy el tudjuk menni a meccsek helyszínére, ott leszünk, és keményen fogunk harcolni” – tette hozzá.

A Chelsea igazán szerencsés, hogy Tuchel a menedzsere ezekben a nehéz időkben mivel sokan nem kezelték volna ilyen jól a kialakult helyzetet. Hogy mi fog történni a következő napokban a Kékekkel a válság kapcsán, azt senki nem tudja, de Tuchel és a játékosok egyszerűen csak a következő meccsre koncentrálnak. Erre szükség is lesz, hiszen vasárnap a Newcastle Unitedet fogadják, majd a Lille otthonába utaznak, hogy a Lille ellen kiharcolják a Bajnokok Ligája negyeddöntőjét.

Forrás: givemesport.com

Borítókép: Twitter.com/Chelsea FC

Videók