5 egykori középpályás, akik ellen Lampardnak fel kellett kötnie a gatyát

A Chelsea legendája megnevezte a legkeményebb ellenfeleit.


Frank Lampard, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere megnevezett öt egykori középpályást, akik játékosként megnehezítették a dolgát. Lampard elárulta, hogy a Yaya Touré volt a legkeményebb,a Liverpool ikonja, Steven Gerrard pedig a valaha volt legjobb ellenfele a pályán.

A Chelsea történetének legeredményesebb játékosa 13 évet töltött a Stamford Bridge-en, ez idő alatt 203 gólt lőtt, három bajnoki címet, valamint 2012-ben Bajnokok Ligáját nyert a londoni kékekkel.

Lampard elárulta, hogy játékosként számtalan világklasszissal nézett farkasszemet a középpályán, többek között olyanokkal mint, Roy Keane vagy épp Paul Scholes. A Chelsea legendája azonban hozzátette, a Manchester City egykori sztárja, Yaya Toure volt közülük az egyik legkeményebb.


(Kép: Laurence Griffiths/Getty Images)

"Yaya Tourét a valaha volt öt legkeményebb ellenfeleim közé sorolnám, fénykorában egyedül is képes volt meccseket eldönteni." – dicsérte az elefántcsontpartit Lampard a BBC Sportnak adott interjújában. "Yaya mellett Roy Keane-t, Patrick Vieirát és Paul Scholest mondanám, de a legjobb középpályás, aki ellen játszottam az szerintem Steven Gerrard volt."

"Minden középpályásnak más-más tulajdonságai vannak, de a legjobb játékosok azok, akiktől tartasz, és amikor Yayaval szemben voltam, mindig fel kellett kötnöm a gatyát."


(Kép: Alex Livesey/Getty Images)

Lampard visszavonulása előtt a New York City és a Manchester City csapatában is megfordult, utóbbiban pedig együtt játszott Touréval, akit korábban négyszer választottak meg a legjobb afrikai labdarúgónak. Az elefántcsontparti sztár három bajnoki címet, valamint FA-kupát és két Ligakupát nyert a Cityvel, majd 2018-ban eligazolt a görög Olympiacoshoz.

Forrás: Sportbible

Kép: Rebecca Naden - PA Images/PA Images via Getty Images

Videók