Egy feltételhez köti az Arsenal jövőbeni uralmát a korábbi ász!

Cesc Fabregas úgy véli, az Arsenal dominálhatja a következő években a Premier League küzdelmeit, ám erre csak akkor kínálkozik jó esélyük a spanyol szerint, ha az idei szezon végén megszerzik a bajnoki címet!


A klub korábbi játékosa szerint egy most tavasszal begyűjtött aranyérem mindent alapjaiban változtatna meg.

“Képzelheti mindenki, mennyit jelentene egy mostani első hely. Nem csak a trófeát, hanem a hit visszatérését, a játékosok és a stáb közötti bizalom egekbe szökését, és persze a szurkolók és a klub viszonyára is jótékony hatással lenne. Az a családias összetartozás ami az én időmben jellemezte a klubot újra visszatérne, felváltaná a kétkedős ’vajon képesek vagyunk nyerni?’ hozzáállást az ’erősek vagyunk, és bármit elérhetünk’ hangulat.”

Ehhez az Ágyúsokat 2003 és 2011 között szolgáló középpályás szerint nagyon kellene az idei bajnoki cím.

“Ha idén révbe érnek, megszerzik az elsőt, akkor onnantól szerintem minden évben, nagyon hosszú ideig számolni kell az Arsenallal akkor, amikor a legfőbb esélyeseket latolgatjuk. Akár a nemzetközi porondon is.”

Az Arsenal 7 fordulóval a PL-szezon zárása előtt 71 ponttal áll az élen, jobb gólkülönbséggel megelőzve az azonos pontszámmal rendelkező Liverpoolt és az egy egységgel mögöttük toporgó címvédőt, a Manchester City-t.

(Borítókép: Michael Regan - UEFA/UEFA via Getty Images)
 

Videók