Agüero a Liverpool szurkolója volt, mégsem jött össze az átigazolása… de miért?

Az argentin elmagyarázta, miért nem gyerekkori kedvenc klubját választotta.


 Sergio Agüero neve gyakorlatilag összeforrt a feltörekvő Manchester City-vel, a mai napig ő a klub legeredményesebb játékosa.

Most azonban Agüero bevallotta, hogy gyerekkorában a Liverpool volt a kedvenc klubja, azon belül pedig egy játékos különösen megihlette, aki nem volt más, mint Michael Owen.

„Kisebb koromban szerettem a Liverpoolt Michael Owen miatt, aki szintén nagyon fiatalon kezdte. Még amikor a Playstation-ön játszottam, akkor is olyan akartam lenni, mint ő.”

„A City-nél eltöltött 10 évem alatt csodás meccseket vívtunk a Liverpoollal, manapság pedig a Premier League-ért is ez a két csapat küzd. Lőttem néhány fontos gólt a karrierem során, de az Anfielden sosem sikerült betalálnom.”

Agüerót arról is megkérdezték, lett volna-e lehetősége arra, hogy karrierje során a Liverpool csapatában játsszon.

„Nem igazán tudom. Azt olvastam, hogy érdeklődtek, de végül nem tettek ajánlatot, mert túl fiatal voltam, és kockázatos igazolás lettem volna.”

A két csapat szombaton megmérkőzik egymással a Premier League-ben, a Liverpool csapatánál pedig szinte biztosan láthatjuk majd pályára lépni Szoboszlai Dominiket is.

Fotó: Clive Brunskill/Getty Images

 

Videók