Váratlan helyről kértek elnézést Maguire-től

A ghánai parlamentben rendszeres téma a Manchester United védője.


A ghánai parlamenti képviselő, Isaac Adongo körülbelül egy évvel ezelőtt tett szert nemzetközi hírnévre. Akkor a parlamentben tartott egy beszédet, amelyben az egyik kollégáját Harry Maguire-hoz, a Manchester United és az angol válogatott futballistájához hasonlította.

A politikus egész országgyűlést megnevettette, ahogy sokakat, akik látták és hallották a beszédét az interneten.

"Van egy Harry Maguire nevű futballista, aki a Manchester Unitedben játszik. Ő védekezik, sorra leszerel mindenkit, még a csapattársait is. Gólpasszt ad a másik csapatnak, amikor az ellenfelek nem tudnak a kapuba találni, Maguire gólt lő nekik. Ez az úriember lesz a mi Maguire-gazdaságunk. Leckéket ad nekünk, hogy mit kell csinálni, és mindent elront" - mondta Adongo, majd hozzátette:

"Amikor Maguire lehetőséget kap, öngólveszélyessé válik. A mi gazdasági varázslónk, Dr. Bawumia a gazdaságunk mélyére ment és tönkreteszi azt. Úgy fognak emlékezni rád, mint az állam gazdaságának Harry Maguire-jára”.

Azóta Maguire teljesítménye megváltozott, Isaac Adongo ugyanis a minap ismét szóbahozta a parlamentben:

"Elnézést kérek Harry Maguire-től. Ma fordulatot vett a pályafutásában, és új játékos lett. A Manchester United csapatának kulcsjátékosa lett” – magyarázta a politikus, ismét mosolyt csalva képviselőtársai arcára.

Harry Maguire legközelebb a nehéz helyzetben lévő, pontlevonással büntetett Everton ellen léphet pályára.

Borítókép: Getty Images

Videók