A Chelsea edzője is megszólalt az elképesztő gólínség kapcsán

Mauricio Pochettino tanítványai szeptemberben még gólt sem rúgtak, de nem csak ez az egyetlen megdöbbentő velük kapcsolatban.


„A pénz nem hozott boldogságot” – írja elemző cikkében a spanyol Marca, amelyben a Chelsea góltalanságát mutatják be.

A kékek új tulajdonosa, a 2022 májusában színre lépő Todd Boehly több mint egymilliárd eurót költött futballisták vásárlására, a csapat ennek ellenére az előző szezonban a 12. helyen zárt, ebben a hónapban pedig még be sem találtak, legutóbb az Aston Villától kaptak ki.

A 2023-as naptári évben csak az idén feljutott három klub (Luton, Burnley és Sheffield United) valamint a kieső Southampton lőtt kevesebb gólt, mint a Chelsea. És van még egy árulkodó tény: Erling Haaland a debütálása óta a tavalyi szezonban több gólt szerzett (44) mint a Chelsea teljes csapata (43).

A problémára a nyáron kinevezett Mauricio Pochettino így reagált: „Jól játszunk, de nem vagyunk pontosak a kapu előtt. Ezt kell megoldanunk, megpróbálunk több önbizalmat adni a támadóinknak. A probléma az, hogy a labdarúgásban a legfontosabb a gólszerzés, és ez az egyetlen dolog, ami nem megy nekünk.”

„A gólszerzéshez kulcsfontosságú az önbizalom. Nem csak a helyezkedésedről, a mozgásodról, arról, hogy egy vagy két csatárt helyezel-e el... Az a fontos, hogy természetes legyél, és bízz abban, hogy betalálsz” – nyilatkozta a tréner.

A Chelsea ma a ligakupában a Brighton ellen lép pályára. Amennyiben ezúttal sem veszik be a kaput, a hónap gólja szavazást sem kell kiírni. Ezzel a „problémával” szembesülve a szurkolók mindenféle „megoldást” javasoltak: válasszanak az U23-ból, az edzésről, valamelyik kapott gól közül...

Borítókép: Rob Newell - CameraSport via Getty Images

Videók