Haaland nem aggódik

A norvég csatár némileg csalódást keltően debütált a Liverpool ellen a Community Shieldben.


Miután a Borussia Dortmund színeiben mindössze 89 meccsen 86 gólt szerzett, Erling Haaland biztos abban, hogy továbbra is azt fogja tenni a Manchester Cityben, amihez a legjobban ért.

A norvég csatár a nyáron 60 millió euróért került a Premier League-óriáshoz, és a várakozások szerint gyorsan beilleszkedik új környezetébe. Haaland a Sky Sports-nak elárulta, hogy egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy mennyi időbe telhet, amíg alkalmazkodik a Premier League-hez.

„Majd meglátjuk. Az embereknek eltarthat némi időbe, mire alkalmazkodik az új környezetéhez. Dolgoznunk kell, de nem aggódom. Futballistaként ez ilyen, ezzel együtt kell élni. Minden egyes héten megítélnek téged azért, amit nyújtasz a pályán, így mindig a legjobbadat kell mutatnod. Csatárként pont ez az, amin nem tudok stresszelni, mert ha túl sokat gondolkodunk, olyan dolgokat fogunk csinálni, amiket nem akarunk. Az egész arról szól, hogy abban a pillanatban élvezd amit csinálsz. Az emberek szeretnek arról beszélni mit tettél egy évvel ezelőtt, de a következő meccs számít csak.”

Pep Guardiola irányítása alatt a 22 éves támadó arra számít, hogy a spanyol taktikus a következő szintre emeli a játékát.

„Ez egy nagyszerű lehetőség. Fiatal vagyok, Pep Guardiola alatt Anglia legjobb klubjában játszom, folyamatosan fejlődnöm kell, és sok mindenben kell még javulnom. Ez az, amit nagyon szeretek a futballban, mindig lehet fejlődni. A játék része az, hogy kilépj a komfortzónádból, és ezzel emberként is fejlődhetsz.”

Haaland várhatóan ezen a vasárnapon kezdeni fog a West Ham elleni bajnokin, és bevallotta, már alig várja az alkalmat.

„Norvégiában nőttem fel, és ez a Premier League, nem számít, mi történik. Mindenki nézi a Premier League-et. Alig várom, hogy érezzem a légkört és a mi rivalizálásunkat ellenük, a szurkolók erejét. Rengeteg meccsen voltam Angliában, és ez az, amit mindig is nagyon szerettem.”

Borítókép és fotók: James Gill - Danehouse/Getty Images

Videók