Kiderült, hogy mikor pótolják a rendbontás miatt elmaradt mérkőzést

A Manchester United és a Liverpool együttese a tervek szerint múlt vasárnap lett volna.


Jövő csütörtökön rendezik meg az angol labdarúgó Premier League-ben a Manchester United-Liverpool mérkőzést, amelyet vasárnap szurkolói rendbontás miatt elhalasztottak.

A liga szerdai tájékoztatásában nem jelezte a meccs pontos kezdési idejét.
Múlt vasárnap a két együttes rangadója előtt a hazai hívek már délben gyülekezni kezdtek az Old Trafford környékén, és transzparenseket kihúzva, illetve görögtüzeket gyújtva tiltakoztak a klubtulajdonos Glazer család ellen, amely 2005 óta irányítja az egyesületet. A drukkerek régóta elégedetlenek az amerikai tulajdonosokkal, és a nemrég hamvába holt Európai Szuperliga - amelyhez az MU is csatlakozott - számukra csak olaj volt a tűzre.

A tervezett 17.30 órás kezdés előtt egy órával mintegy ezer szurkoló egy alagúton át - néhány fémkordont félredobva - bejutott a pályára, és fáklyákat gyújtott. A biztonsági személyzet tehetetlennek bizonyult a rohammal szemben, de nem sokkal később néhány drukker önszántából távozott a stadionból. Mintegy 200 szurkoló a hazai csapatnak a meccs előtt otthont adó Lowry Hotelnél tüntetett.

A házigazdák eleinte azt közölték, hogy csúszik a kezdés, majd az MU bejelentette, hogy biztonsági okokból elmarad a találkozó.

Borítókép: Anthony Devlin/Offside via Getty Images

Videók