Valóban a LiVARpoolt segíti a leginkább a videóbíró?

Kiderült mely csapatoknak hozta a legtöbb hasznot az idén bevezetett rendszer.


A Premier League-követő britek nagyrésze szerint a videobíró rendszer jelenlegi formájában csak ártott az angol élvonalnak. A szezon közepén végzett felmérés alapján meglepő eredmények születtek arról, hogy mely csapatokat segítette leginkább eddig a VAR.

Az új technológia valóban a LiVARpoolt segítené?

Nos, amint kiderült, Jürgen Klopp együttesétől valójában több gólt vett el a VAR, mint amennyit adott. A 2019/20-as szezon során az Arsenal, a Chelsea, a Manchester City és a Tottenham is szenvedett a VAR által hozott döntések miatt..


(Kép: Laurence Griffiths/Getty Images)

A Manchester Unitednek nem lehet egy rossz szava sem a rendszerre, ugyanis a 20-szoros angol bajnok az egyetlen csapat a TOP6-ból, amely eddig a szezon során részesült a technológia előnyeiből, és az egyike annak az öt csapatnak, amely több gólt vagy büntetőt kapott, mint amennyit elvettek tőle a szezon folyamán.

A VAR által megadott és elvett gólok, vagy büntetők eredményei:Annak ellenére, hogy a videobíró a Unitedet segítette eddig a leginkább, Solskjaer együttese csupán a hetedik helyen szerénykedik a PL-ben.

A felmérés alapján a Sheffield United és a Leicester City lehet a leginkább elégedetlen a videobíró rendszerrel, ugyanis mindkét klubtól öt gólt vagy büntetőt vontak meg eddig.

Érdekesség, hogy a Burnley az egyetlen olyan csapat, amelynek eddig se előnyére se a hátrányára nem hozott ítéletet a VAR.


(Kép: Alex Pantling/Getty Images)

A felmérés részeként kiderült az is, hogy Anglia észak-nyugati szurkolói ellenzik leginkább az idei szezonban bevezetett technológiát. A YouGov közvélemény-kutató cég felméréséből kiderült, hogy a szurkolók 82 százaléka változtatással vagy anélkül, de megtartaná a VAR-t.

Forrás: 90min.com

Borítókép: Laurence Griffiths/Getty Images

Videók