Eltilthatják az angol bajnokot a BL-től

Szabályt szeghettek Guardioláék.


Az UEFA meglebegtette a javaslatot, hogy a Premier League bajnokát, a Manchester City-t kizárhatjáj a Bajnokok Ligájából, mert megszeghették a gazdasági fair play (FFP) szabályozást a New York Times egy hétfői cikke szerint.
 
A jelentés szerint az UEFA döntése még a héten megszülethet, de az még nem biztos, hogy a jövő évi, vagy a rákövetkező szezonban játszandó Bajnokok Ligája kiírásban nem szerepelhetnének a kékek. 
 
A cikk a vizsgálathoz közeli forrás alapján állítja, hogy a City büntetése "nagy valószínűséggel ahhoz kapcsolható, hogy egy korábbi vád alkalmával félrevezető vallomást tettek, illetve hamis vallomást az angol bizottságnak, és közel sem a valós szponzori megállapodásokat közölték. Ez egy kiemelt ügy a gazdasági ellenőrző hivatal számára, mivel ők kapták az ügyet az UEFA legfőbb fegyelmi testülete helyett".
 
Mind a City, mind a Paris Saint-Germain folyamatosan az FFP vizsgálatok és vádak célkeresztjében van, melyek közül a legutóbbit a "Football Leaks" információi robbantotta ki, melyet a Der Spiegel közölt.
 
2014-ben a Manchester City-t már egyszer 60 millió euróra büntették a gazdasági szabályok megszegése miatt, és 21 főre limitálták BL keretük az egyébként megengedett 25 helyett.
 
Fotó forrása: Mike Hewitt/Getty Images

Videók