Visszavárják Benzemát a francia válogatottba

Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke visszavárja Karim Benzemát a válogatottba a hazai rendezésű Európa-bajnokság után.


„Nem élete végéig van felfüggesztve. Egyébként sem hiszek az élethosszig tartó eltiltásban" - mondta az elnök a francia válogatott edzőtáborában szerdán rendezett sajtótájékoztatón.

Márciusban feloldották a Real Madrid támadójátékosa ellen az úgynevezett szexvideós zsarolási ügyben elrendelt bírósági felügyeletet, de április közepén eldőlt, hogy nem lesz ott a hazájában rendezendő kontinenstornán. Noël Le Graët és Didier Deschamps szövetségi kapitány akkor a válogatotton belüli jó hangulat megőrzésével és a fokozott médiaérdeklődés megelőzésével indokolta döntését.

Az FFF elnöke szerdán úgy fogalmazott: reméli, gyorsan megoldást találnak a helyzetre.

A 81 válogatott mérkőzésén 27 gólt szerző Benzema a második nagy tornát hagyja ki pályafutása során, miután a 2010-es világbajnoki keretbe sem hívták be.

Benzema ellen november óta folyik eljárás, azzal vádolják, hogy bűntárs volt az Oympique Lyon játékosa, Mathieu Valbuena zsarolásában, és közvetített a felek között. Utóbbi játékos már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, és ha nem fizet 150 ezer eurót, nyilvánosságra hozza. Ha a Bajnokok Ligája-győztes Benzemát bűnösnek találják és elítélik, akár öt év börtönbüntetést is kaphat.

Videók