Tuti Tippek: fogadjunk gólokra az Afrika-kupán!

Az Afrika-kupa eddig kifejezetten gólszegény volt, Zambia és Nigéria pénteki találkozóján viszont arra számítunk, hogy ez megváltozik.


 

 

Zambia 4.0 - Nigéria 2.24; döntetlen 3.2 (Péntek 16:00, Eurosport)
 
Azt valószínűleg eleve sem sokan gondolták, hogy Zambia képes lesz megvédeni 12 hónappal ezelőtt megszerzett címét, a nyitómeccsen játszott 1-1-et követően pedig talán még kevesebben vannak. Zambia 1-0-ra vezetett az Afrika-kupán harminc éve nem szereplő Etiópia ellen, végül viszont annak ellenére játszott döntetlent, hogy az ellenfél még létszámban is megfogyatkozott.
 
A tavalyi Afrika-kupa megnyerése valószínűleg egyszeri és megismételhetetlen eredmény volt a zambiaiak számára, erre pedig Nigéria is emlékeztetni fogja őket. Ez a válogatott is 1-1-gyel kezdett, a mutatott játéka viszont kategóriákkal jobb volt, mint Zambiáé, a mostani meccsen pedig jogos, hogy alacsonyabb szorzóval álljon. Ez a 2.24 lehet, hogy nem mindenkinek megfelelő egy ilyen változó eredményeket hozó tornán, viszont az első meccsen láttunk annyit a „Szuper Sasokban", amennyi alapján azt mondhatjuk, hogy három pontot szereznek.
 
Kifejezetten szimpatikus szorzókat kínálnak a gólok piacai is: az, hogy 2.5 fölé kerülnek, 2.8-t fizet, arra pedig, hogy mindkét csapat betalál, 2.12 az odds. Pedig ebben a csoportban az összes csapat szerzett és kapott is már gólt. Mivel mindenki egy-egy ponttal áll, a csapatok tudhatják, hogy egy esetleges győzelemmel komoly lépést tennének a továbbjutás felé, ez pedig a csoport mindkét találkozóján nyílt játékot hozhat.
 
Tippek: Nyer Nigéria 2.24
Több, mint 2.5 gól 2.8
 
 
Burkina Faso 2.0 - Etiópia 4.6; döntetlen 3.45 (Péntek 19:00, Eurosport)
 
Burkina Faso nagyon a végére hagyta az egyenlítést a Nigéria elleni meccsen, viszont ez többé-kevésbé megérdemelt volt. A második félidőben a „csődörök" kiváló teljesítményt nyújtottak, és bizonyították, hogy miért tekintik a válogatottat sokan a torna sötét lovának (a szóviccért bocsánat). A néha szemre is tetszetős burkinai játék miatt bizony sokkal valószínűbb volt 1-0-nál az egyenlítés, mint az, hogy Nigéria 2-0-ra nyerjen.
 
Etiópia lényegesen szerényebb erőt képvisel, mint Nigéria, ennek ellenére nem lesz ez a mérkőzés sétagalopp (ez elmegy egy újabb pocsék szóviccnek) a burkinaiak számára. Az Afrika-kupán utoljára 31 évvel ezelőtt szereplő Etiópia valószínűleg sok semleges szurkoló szimpátiáját kivívta: a gárda 0-1-nél emberhátrányba került, azonban hatalmasat küzdve egyenlített, sőt, a meccs második felében még talán több helyzete is volt, mint Zambiának.
 
Azok alapján, amit az első körben láttunk, itt is nyílt, izgalmas meccsnek lehetünk szemtanúi. Etiópiánál nem szerepelhet eltiltás miatt az első számú kapus, Jemal Tassew, míg Burkina Faso egyértelműen jobban támad, mint ahogyan védekezik. Az idei Afrika-kupán tízből csupán kettő meccs lépte át a 2.5 gólos határt, ennek ellenére most érdemes ezen elgondolkodni, főleg 2.38-s szorzó mellett. Ennek alternatívája lehet az, hogy mindkét csapat betalál (2.02), ráadásul ez az 1-1-es végeredményt is fedi.
 
Tipp: Mindkét csapat betalál 2.02

 

Videók