Tuti Tippek: esélylatolgatás az utolsó BL-kör előtt

A csoportok nagy részében már minden fontosabb kérdés eldőlt, viszont vannak olyanok is, ahol még bármi lehet. Beelőzheti a Chelsea a Juventust? Van esélye az Arsenalnak a csoportelsőségre? Lássuk az esélyeket!


 
Ritka, hogy a Bajnokok Ligájában egy fordulóval a csoportkör vége előtt ennyi minden eldőljön, pedig egy meccsel a vége előtt a nyolc csoportból ötben már biztos a két továbbjutó, a maradék háromban pedig viszonylag egyértelműek az esélyek.
 
A legnagyobb harc a G és H jelű csoportban várható: előbbiben a Celtic és a Benfica, utóbbiban a Galatasaray és a Cluj küzd a második helyért. Az E-csoportban is hatalmas izgalmak várhatóak, a címvédő Chelsea-nek a Juventust kéne valahogyan beelőzni.
 
Ehhez a hat tétmérkőzés óta nyeretlen angoloknak le kell győzniük a csoport outsiderét, a Nordsjaellandet, közben pedig bízni a Sahtar Juventus elleni győzelmében. A C-csoport első két helyezettjét csak egy pont választja el egymástól, a Chelsea két pontra van a második helyen álló Juve mögött, így egy ukrajnai döntetlen mindkét csapat számára továbbjutást ér - ennek megfelelően szokatlanul alacsony, 1.92-t fizet a döntetlen.
 
Mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy előre lefutott a dolog, nem árt emlékezni, hogy a csoport második helyezettje valamelyik csoportelsővel játszik, szóval a Juventus számára sem lenne mindegy, hogy a legjobb tizenhat között mondjuk a Celtic Glasgow-val (esetleg a Benficával) vagy a Barcelonával kerül szembe. Egyébként is, ha a Chelsea korán gólt szerez, egészen biztosak lehetünk benne, hogy a Juventus is rá fog kapcsolni.
 
Persze a Sahtar otthonában szerepelni nem éppen leányálom, az ukránok idén mindkét hazai meccsüket megnyerték, általában fantasztikusan játszanak, míg a Juventus beleszaladt az elmúlt hetekben néhány gyengébb bajnoki meccsbe. A jelenlegi szorzók alapján inkább a Chelsea továbbjutására érdemes fogadni (3.65).
 
A G-csoportban a Celtic számára egyértelmű a cél: 2007 után ismét bejutni a 16 közé. Neil Lennon csapatának nincs szüksége számolgatásra, egyszerűen jobb eredményt kell elérnie a Szpartak ellen, mint a Benficának Barcelonában. A skót közönség egészen biztosan félelmetes hangulatot teremt majd, ráadásul nem is kell fejetlenül rohanni a győzelemért, az ugyanis elsőre elég valószínűtlennek tűnik, hogy a Benfica pontot szerez a 3.65-tel a sorozat legnagyobb favoritjának tartott Barcelona ellen. A Celtic továbbjutását érthetően alacsony, 1.42-s szorzóval fogadhatjuk meg a Betfairnél.
 
 
A H-csoportban a Galatasaray és a Cluj verseng a Manchester United mögötti második helyért. A törökök a biztosan csoportutolsó Braga otthonában szerepelnek, míg a kolozsváriak az Old Traffordon játszanak. Utóbbi meccsen hiába játszik tét nélkül a Manchester United, a Betfairnél fogadók biztos hazai sikert várnak (1.69).
 
Persze amiatt, hogy a United már csoportelső, vasárnap pedig a Manchester City-vel játszik a Premier League-ben, van némi esély a meglepetésre. A Galatasaray kihasználta, hogy Sir Alex Ferguson tartalékos csapatot küldött pályára Isztambulban, erre pedig akár a Clujnak is lehet esélye. A törökök továbbjutására 1.21 jelenleg az odds, de vajon tényleg ennyire egyértelmű-e a helyzet?
 
A többi csoportban már csak az a kérdés, hogy ki jut tovább az első helyen. A Porto a PSG-vel, a Schalke az Arsenallal, a Bayern München pedig a Valenciával küzd meg ezért.
 
A Porto egy pontos előnnyel vezeti az A-csoportot, viszont épp a PSG otthonában szerepel. A portugálok hazai pályán legyőzték Ibrahimovicékat, jelenleg pedig szűken, de esélyesebbnek számítanak a csoportgyőzelemre (1.8). Aki szerint a PSG lesz a csoportelső, annak érdemes egész egyszerűen megtenni a győzelmét (2.28), ez ugyanis az egyetlen módja annak, hogy a gárda csoportelső legyen.
 
A Schalke jelenleg előnyben van az Arsenalhoz képest, utóbbi ráadásul néhány fontos játékosát, például Lukas Podolskit és Theo Walcottot sem nevezte az Olympiakosz elleni találkozóra. Nem csoda, hogy csoportgyőzelmére nagyon magas, 4.1 a szorzó.
 
Végezetül következzen az F-csoport, ahol a Bayern München a BATE Boriszovot fogadja a zárómeccsen. A Bundesliga jelenlegi éllovasa kikapott Fehéroroszországban, a BATE viszont azóta nem tudott jó eredményeket elérni, az pedig ezer szónál is többet elmond a csoportbeli esélyekről, hogy a Bayern első helyére mindössze 1.09 az odds.

Videók