Tuti Tippek: csoportgyőztes lehet Burkina Faso

A C-csoportot vezető burkinai "csődörök" remekül játszottak eddigi mérkőzéseiken, véleményünk szerint pedig a címvédő Zambia ellen is megfelelő eredményt érnek majd el.


 

 

Burkina Faso 3.0 - Zambia 2.66; döntetlen 3.4 (Kedd 18:00, Eurosport)
 
Burkina Faso teljesítménye eddig a torna egyik kellemes meglepetése. A gárda teljesen megérdemelten szerzett az utolsó pillanatokban szerzett góllal egy pontot Nigéria ellen (1-1), majd az Afrika-kupa eddigi legnagyobb különbségű győzelmét aratva söpörte félre Etiópiát (4-0). A gárda látványos támadófocit játszik, nem csoda, hogy sok semleges szurkoló szimpátiáját vívta ki magának.
 
A két meccsen szerzett négy pontnak köszönhetően most egy döntetlen is elég a negyeddöntőhöz, amire azért a Burkina Fasóra adott 3.0-s szorzó ellenére is komoly esélyt látunk. A címvédő Zambia mindkét meccsén 1-1-t játszott, és őszintén szólva alaposan meglepne minket, ha ennél jobb eredményt érne el most is. A csapat ugyanolyan egységes, mint tavalyi menetelése során volt, viszont hiányoznak az igazi sztárok, az egyéni villanások, így pedig szinte kizártnak tűnik az egy évvel ezelőttihez hasonló eredmény elérése.
 
A két csapat eddig mutatott játéka alapján meg is lepődtünk, hogy a burkinaiak győzelmére 3.0 az odds. Mivel a válogatott számára egy döntetlen is elég, óvatosan közelítenénk győzelmének megfogadásához, viszont hendikeppel már sokkal szívesebben tesszük meg őket - Burkina Faso lényegesen jobban játszott Zambiánál az előző két mérkőzésen.
 
Tipp: Burkina Faso +0&+0.5 1.8
 
 
Etiópia 12.5 - Nigéria 1.37; döntetlen 5.1 (Kedd 18:00, Eurosport 2)
 
Több ok miatt is egy látványos, nyílt találkozóra számítunk. Egyrészt mind a két csapat eddigi meccsei több gólt hoztak, mint a torna átlaga: Nigéria mindkét meccsén 1-1 született, Etiópia pedig azok után, hogy 1-1-t játszott Zambiával, az utolsó 20 percben három gólt beszedve 4-0-ra kapott ki Burkina Fasótól.
 
Másrészt mindkét csapatnak a győzelemre kéne játszania ahhoz, hogy biztosítsa helyét a legjobb nyolc között. Nigéria két ponttal a csoport harmadik helyén áll, és óriási kockázatot vállalna, ha a másik mérkőzés eredményére alapozna. Etiópia egyetlen pontot szerzett, viszont még továbbjuthat, ehhez azonban mindenképpen győznie kell.
 
Aztán ott van még a statisztika is: tegnap is említettük, hogy az Afrika-kupák harmadik csoportköre mindig több gólt hoz az átlagnál, az ilyen mérkőzések 46%-án születik 2.5 gólnál több. Idén is ennek megfelelően alakultak a mérkőzések, az A-csoportban hét (2-2 és 2-1), a B-csoportban öt gól (1-1, 3-0) esett.
 
Egyaránt megér egy fogadást az, hogy mindkét csapat betalál (2.4), valamint az is, hogy 2.5 gólnál több lesz.
 
Tipp: Több, mint 2.5 gól 1.94

 

Videók