Tuti Tippek: Burkinai pontszerzés Nigéria ellen?

A tavalyi Afrika-kupán alaposan lebőgő Burkina Fasóval meccsel a C-csoport favoritjának tartott Nigéria. Úgy véljük, a találkozón meglepetés születhet.


 

 

Nigéria 1.8 - Burkina Baso 5.8; döntetlen 3.6 (Hétfő 19:00, Eurosport)
 
Sokakkal ellentétben mi elképzelhetőnek tartjuk, hogy Burkina Faso meglepetést okoz, és akár a csoportelsőséget is megszerzi az Afrika-kupa C-csoportjában. Ami pedig a mostani meccset illeti: igaz, hogy Nigéria a tradicionálisan erős afrikai válogatottak közé tartozik, viszont a két csapat szorzója közti különbség egyáltalán nem tükrözi a valós erőviszonyokat.
 
Egy évvel ezelőtt hatalmas csalódást keltettek a burkinaiak, csoportjukból egyetlen árva pont nélkül estek ki, ennek ellenére vitathatatlan, hogy keretükben minőségi játékosokat találunk. Jonathan Pitroipa az egyik legjobb afrikai játékos a maga posztján, Alain Traoré idén már hat gólnál és öt gólpassznál jár a Lorient-ban, Charles Kaboré pedig sokkal többször mutatta már meg képességeit a válogatottban, mint a Marseille-ben. Ugyanez igaz Bakary Konéra is, aki hiába kispadozik a Lyonban, az Afrika-kupa mezőnyének egyik legjobb belső védőjének tartjuk.
 
Az elmúlt évtizedekben szinte kizárólag légiósok, Európában játszó sztárok alkották a nigériai keretet, ezúttal viszont sokkal több a hazai arc Stephen Keshi csapatában. Tény, hogy ez azt a csapatszellemet hozhatja magával, mely oly gyakran hiányzott a nigériai válogatottból, viszont ezzel együtt messze nem tűnik olyan félelmetesnek a válogatott, mint korábban.
 
 
A jelenlegi szorzók mellett az tűnik okos döntésnek, ha több különböző formában Burkina Faso mellé állunk. Nigériára 1.82-vel köthetünk Lay fogadást a Betfairnél, de például a hendikepes piacon is remek, 1.87-s szorzóval áll a Burkina Faso +0.5&+1.0 - az igazán bátrak 5.8-cal tehetik meg Pitroipáékat.
 
Burkina Faso védekezése sokat fejlődött, ennek ellenére megtennénk, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni. A remek támadósor miatt bízunk benne, hogy a burkinaiak betalálnak, és bizony a Victor Moses és Ahmed Musa nevével fémjelzett nigériai csatársortól is elvárható a gól.
 
Tippek: Burkina Faso +0.5&+1.0 1.87
Mindkét csapat betalál 2.2

 

Videók