Szexbotrányba keveredett De Gea, de nem teszik ki a keretből

A címvédő spanyol válogatott kapusát, David de Geát annak ellenére nem küldték haza a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról, hogy egy szexbotránnyal összefüggésben hazájában rendőrségi vizsgálat folyik ellene. De Gea mindent tagad. Del Bosque kiállt a játékos mellett, azt viszont nem árulta el, kezd-e hétfőn a csehek ellen.


"Minden hazugság, amit rólam mondanak. Engem leptek meg leginkább a hírek, de nagyon nyugodt vagyok, mert tudom, hogy mit csináltam, és tudom, hogy semmi sem igaz az elhangzottakból" - közölte a spanyolok péntek esti sajtótájékoztatóján a 25 éves David de Gea, aki bejelentette azt is, hogy a csapattal marad. Hozzátette: a jogászai kezelik az ügyét, ő kizárólag a kontinenstornára koncentrál.

Az El Diario című spanyol lap pénteken rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az áprilisban különböző szexuális bűncselekmények és pénzmosás miatt letartóztatott Ignacio Fernandez Allende pornófilm-producer ügyében a Manchester United kapusa, David de Gea, valamint az Athletic Bilbao balszélsője, Iker Muniaín is érintett.

A rendőrség információi az ügy sértettjétől származnak, aki első vallomása után beépített ember lett, jelenleg pedig védett tanú. Beszámolója szerint 2012-ben egy másik nővel együtt, akaratuk ellenére futballistákkal kellett szexuális kapcsolatot létesíteniük egy olyan estén, amelyet a pornóproducer és De Gea szervezett és finanszírozott egy madridi szállodában. Állítása szerint az este során Muníaín, és egy másik spanyol U21-es válogatott játékos - akinek a kilétét egyelőre homály fedi - többször is erőszakoskodott velük.

A nő a whatsapp nevű kommunikációs csatornán a továbbiakban is tartotta a kapcsolatot Muniaínnal és De Geával (vélhetően akkor már az ügy felgöngyölítésének érdekében), és 2015-ben De Gea további négy Manchester United-játékost is be akart szervezni, de arra nincs bizonyíték, hogy ez a csoportos találkozó lezajlott-e. Az említett beszélgetéseket a rendőrség megszerezte, és felhasználja az eljárásban.

VIcente Del Bosque spanyol szövetségi kapitány De Gea sajtónyilatkozata után, éjfél körül reagált az ügyben: "De Gea elmondta, hogy igaztalanul vádolték meg, hinnünk kell neki, ki kell állnunk mellette."

Ha mégis kitennék a keretből a sztárt, akkor már nem pótolhatnák, vagyis két kapussal kellene lejátszaniuk a tornát - az UEFA-szabályzat értelmében.

Videók