Meggazdagodhat a válogatotton Conte

Félmilliót is kereshet Antonio Conte, ha jó helyre rangsorolják a válogatottat az Eb után frissített világranglistán.


Az olasz válogatottat 2014 augusztusában, tehát a világbajnokság után átvevő egykori Juve-vezetőedző szerződésében ugyanis van egy olyan pont, miszerint ha öt helyet előrelép a válogatott a kezdetekhez képest, akkor 425 ezer fonttal, azaz félmillió euróval lesz gazdagabb.

Az azzuri pedig saját történelméhez képest elég mélyről indult, amikor Conte megkapta az irányítást; a legutóbbi két világbajnokságon egyaránt a csoportkörben estek ki, és - többek között Claudio Marchisio és Marco Verratti hiányzása miatt - most sem várt sok mindent tőlük a nemzetközi szaksajtó.

A torinói Zebrák élén három scudettót is bezsebelő Conte azonban jól gyatyába rázta a társaságot, amelyet egykori klubjának védelmére épített. A Buffon, Barzagli, Bonucci.. Chiellini fémjelezte csapat előbb Pellé gyönyörű góljának köszönhetően elverte a végső győzelemre esélyes belgákat, majd az E csoport élén végezve még a címvédő spanyolokon is túljutott.

A negyeddöntőben a németek már soknak bizonyultak - tizenegyespárbajban vérzett el Conte csapata, többek között az Eb legviccesebb büntetőjét lövő Zaza hibájának köszönhetően - de mivel csak a 14. volt a világranglistán a válogatott, amikor átvette, a 9. hely is elég lenne a zsíros bónuszhoz.

 

Videók