"Ezt azért nem vártuk" - Eb-nyilatkozatok

A labdarúgó-Eb D-csoportjának kedd esti mérkőzésén a svédek némi meglepetésre legyőzték a franciákat, így utóbbiak a spanyolokkal játszanak a negyeddöntőben, mivel csak csoportmásodikak lettek.


Svédország - Franciaország 2-0 (Ibrahimovic 54., S. Larsson 90.)

Erik Hamrén, a svédek szövetségi kapitánya

"Vegyes érzések kavarognak bennem. Elégedettnek kell lennünk a mostani győzelemmel, hiszen egy 23 meccse veretlen csapatot vertünk meg. Ugyanakkor szomorúak vagyunk, hiszen sokkal tovább szerettünk volna ittmaradni a tornán, azonban msot haza kell utaznunk. A franciák ellen remekül játszottunk, így büszke vagyok a csapatra, hiszen a már biztos kiesés ellenére mutattuk meg, mit is tudunk. Remekül éreztük magunkat Kijevben, nem jó idő előtt hazautazni."

Laurent Blanc, a franciák szövetségi kapitánya

"Nehéz mérkőzésre számítottunk, de ezt azért nem vártuk. A pálya egyes részein erőtlenek voltunk, a védekezésünk is pocsék volt, a svédek ezzel szemben midnent beleadtak, ráadásul Ibrahimovic személyében egy klasszismegoldásra képes játékosuk is volt. Ez nálunk hiányzott. Rettenetesen csalódott vagyok, de nincs más lehetőség, előre kell néznünk, és mihamarabb el kell felejtenünk ezt a meccset - annak ellenére is, hogy azért a helyzeteink megvoltak. A legfontosabb, hogy ott vagyunk a negyeddöntőben, ez pedig optimistává kell hogy tegyen minket. Nem a legegyszerűbb dolog a spanyolok ellen játszani, de ha megfelelően kipihenjük magunkat, és rákészülünk a meccsre, akkor lehet keresnivalónk."

Hugo Lloris, a francia válogatott kapusa

"Győzni szerettünk volna, de valahogy sosem találtuk a jó passzt. Svédország megérdemelten nyert. Az egyetlen pozitívum az, hogy továbbjutottunk, ezt kell az eszünkben tartani. El kell felejteni ezt a napot, és koncentrálnunk kell a negyeddöntőre. Fizikálisan nem voltunk rákészülve elle a meccsre, ezen kell változtatunk a spanyolok elleni mérkőzésig. Eddig mindenki erősnek gondolt minket, ezt a renoménkat kell visszaállítani. A negyeddöntő óriási teszt lesz számunkra."

Videók