Eb-pótselejtező: Szinte már a csoda is kevés az észt továbbjutáshoz

A négyből kettő, az ír-észt és a horvát-török párharc keddi visszavágója formalitásnak tűnik a labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezők közül, a montenegróiaknak kétgólos hátrányt kell(ene) ledolgozniuk a csehek ellen, míg a portugál-bosnyák ütközet első felvonásán nem esett gól.


Az írek múlt pénteken idegenben nyertek 4-0-ra, az észtek - akik nem voltak megelégedve Kassai Viktor játékvezetésével - ezzel az eredménnyel gyakorlatilag esélytelenné váltak az Európa-bajnoki részvétel kiharcolása szempontjából.

A tetemes hátrányon túl ráadásul két védőjük, Andrei Stepanov és Raio Piiroja piros lapot kapott az első meccsen, így ők nem léphetnek pályára a visszavágón.

Az írekhez hasonlóan a horvátok is nagyon kedvező helyzetből várják a törökök elleni, zágrábi összecsapást, az első találkozón ugyanis 3-0-ra nyertek nagy riválisuk otthonában.

Portugáliában viszont vélhetően nagy meccset játszanak majd a házigazdák és a bosnyákok, az első mérkőzésen ugyanis gólnélküli döntetlen született. A két csapat a 2010-es vb pótselejtezőjében szintén találkozott egymással, akkor a portugálok léptek tovább, és jutottak ki a dél-afrikai vb-re.

A csehek múlt pénteken hazai pályán 2-0-ra nyertek Montenegró ellen úgy, hogy a második gól a 92. percben esett. A montenegróiak számára reményt adhat, hogy a kétgólos hátrány messze nem ledolgozhatatlan.A párharcok győztesei ott lehetnek a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadalon.

Európa-bajnoki pótselejtezők, a keddi program, visszavágók (az uefa.com alapján):
Horvátország-Törökország, Zágráb 20:05 ó (az első mérkőzésen: 3-0)
Montenegró-Csehország, Podgorica 20:15 ó (0-2)
Írország-Észtország, Dublin 20:45 ó (4-0)
Portugália - Bosznia-Hercegovina, Lisszabon 22 ó (0-0)

 

Videók