„Az EB-döntőnél is nehezebb volt a magyarok elleni meccs” – állítja a portugál kapitány

Fernando Santos szerint Magyarország nagyobb kihívást jelentett Portugáliának az EB-n, mint a házigazda elleni!


 
A kontinensbajnok szakvezető Párizsban, az európai szövetség hétfői szakmai konferenciáján tartott előadásában beszélt a június 22-én lejátszott, 3-3-as döntetlennel végződött csoportmeccsről, illetve együttese végső sikeréről. "A legfontosabb feladatom az volt, hogy megfelelő egyensúlyt találjak a tapasztalt és a fiatal, sikerre éhes játékosaim között. Mindig az egységet, a csapatszellemet helyeztük előtérbe, anélkül nem sikerülhetett volna a győzelem" - idézi Fernando Santost a magyar szövetség honlapja, kiemelve, hogy a szakember a magyarok elleni meccset nevezte a legnehezebbnek.
 
A párizsi rendezvényt - amelynek központi témája az Európa-bajnokság volt - az UEFA a válogatottaknál dolgozó edzők, technikai vezetők és szövetségi kapitányok számára hívta össze. A magyar nemzeti együttest Bernd Storck kapitány és segítője, Andreas Möller képviselte.
 
Fernando Santos mellett Sir Alex Ferguson elemzését is meghallgathatták a résztvevők, majd Giorgio Marchetti, az UEFA versenyigazgatója beszélt a torna hátteréről. "A 24 csapatos mezőny változatossága komoly szakmai kihívás elé állította az edzőket. Európa teljes taktikai palettája és játékstílusa felsorakozott az Eb-n, számos nagy csatát láthattunk a támadófutball és a védekező felfogás között. Ez a változatosság a sportág fejlődését szolgálta, inspirálta" - jelentette ki Ferguson.
 
Az 55 országból érkezett edzők megvitathatták egymással a labdarúgás legújabb trendjeit és a játék fejlődési irányát. Az UEFA mindehhez kézzelfogható támpontot is adott a kontinensbajnokságról készült 51 oldalas, átfogó elemzés bemutatásával.
 

Videók