Copa América

Messi újabb rekordja: Döntősök az argentinok a Copa Américán

Kép forrása: Robin Alam/ISI Photos/Getty Images

Nem történt meglepetés Argentína legyőzte Kanadát az elődöntőben, Lionel Messi gólja pedig újabb mérföldkő a pályafutásában

A torna nyitómeccséhez hasonlóan, Argentína ismét 2-0-s győzelmet aratott Kanada ellen az Egyesült Államokban zajló Copa América első elődöntőjében.

Messiék a negyeddöntőben inkább szenvedtek, mint valóban játszottak, a fináléba kerülésért viszont kifejezetten a legjobb „énjüket” húzták elő.

Hiszen Julián Álvarez más a 22. percben megszerezte a vezetést a címvédőnek. Az első félidőben még több lehetősége is volt az Argentínának, de sem Di María, sem Messi nem tudta növelni az előnyt.

A fordulás után nem telt el hat perc, amikor Fernández lövésében Lionel Messi tette bele a lábát a kapus előtt, ami így Crepeaut megzavarva került a hálóba.

Lionel Messi ezzel 109. válogatottbeli gólját szerezte. Az örökrangsorban így beérte az iráni Ali Daeit és már csak a 130 gólos Critiano Ronaldo előzi meg.

A hajrában Kanada Oluwaseyi révén került közel a szépítéshez, de előbb Martínez védett, majd éppen, de mellé szállt a labda. Így eldőlt, hogy nem avathatnak „északi” bajnokot a Copa Américán.

Az argentin válogatott az egymást követő harmadik nagy tornáján játszhat döntőt, miután megnyerte a 2021-es Copa Américát és a 2022-es világbajnokságot.

Copa América, elődöntő:

Argentína – Kanada 2-0 (1-0)
Helyszín: MetLife Stadium, East Rutherford; Vezette: Piero Maza (chilei)
Gólszerzők: J. Álvarez (22.), Messi (51.)