Szenzáció: Az olasz Napoli a magyar NB II-ből igazolt

Az olasz labdarúgó első osztályban szereplő SSC Napoli szerződést kötött a veszprémiek fiatal tehetségével, Novothny Somával.


A 17 és fél éves, utánpótlásválogatott csatár szerdán utazott az olasz nagyvárosba és csütörtökön - Vörösbaranyi József menedzser közvetítésével - fél évre szóló kölcsönszerződést írt alá a többek között Diego Maradona nevével fémjelzett klubbal - írja a naplo-online.hu megyei hírportál.

Novothny Soma a veszprémi labdarúgás egyik legnagyobb reménysége. A VFC USE-ban nevelkedett, utánpótlásszinten rengeteg címet begyűjtő futballista tavaly már a felnőtteknél is letette névjegyét. A Veszprém FC NB II-ben szereplő együttesében ősszel 13 meccsen kilenc gólt szerzett.

Az ifjú tehetséget több NB I-es klub is szerette volna a soraiban tudni, a hazai ajánlatok mellett külföldi érdeklődők is akadtak.

A nápolyiak várhatóan a magyar támadóra egyelőre második számú együttesüknél számítanak. A féléves időszak letelte után a felek tárgyalnak az esetleges folytatásról.

Az SSC Napoli kétszeres olasz bajnok és háromszoros kupagyőztes. A csapat akkoriban (az 1980-as évek második felében) élte aranykorát, amikor az argentínok zsenije, Diego Maradona náluk szerepelt, azonban ebben a szezonban is kiemelkedő sikert ért el az együttes. Walter Mazzarri gárdája a Manchester City-t is maga mögé utasítva továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportköréből és a Chelsea alakulatával mérkőzik meg a legjobb nyolc közé jutásért.

 

Videók