Willi Orban először válaszolt a magyar újságíróknak

Marco Rossi és Nagy Ádám is ott volt a sajtótájékoztatón.


Pénteken Görögországban, hétfőn Észtországban lép pályára a válogatott.

 

16.20: Rossi kezdésként az U17-es válogatott elitkörbe jutásához gratulált kezdésnek. Elmondta, minden játékos megérkezett már, egyedül a kispesti Nagy Gergő beteg.

 

16.22: Mennyivel lett okosabb az előző összetartás óta - kapja a kérdést Rossi. Annyiban történt változás, hogy visszaszerezték a játékosok az önbizalmukat. Fontos, hogy azóta a klubcsapataikban játszanak a játékosok, még jobb erőbe és formába lendültek. Kiemelte a kapitány Willi Orban csatlakozását a kerethez.

 

16.25: Rossi elmondta, Willi Orban Gulácsival érkezett meg, tegnap még meccsük volt, ma regeneráláson vettek részt, de holnaptól már részt vesznek a közös munkában.

 

16.27: Két különböző stílusú csapat vár a válogatottra - vetik oda Rossinak. A kapitány elmondja, egy nappal kevesebb idő van felkészülni az első meccsre, mint múltkor. Azt mondta, ismerjük a görögöket, de felsorolta a sztárjaikat. Megerősítette, hogy az észtek valóban más stílusban játszanak, de azzal a meccsel csak a görögök elleni találkozó után foglalkozik kiemelten.

 

16.30: Ismét Orbanról kell beszélnie: elmondja, remek, hogy kiemelt bajnokságban meghatározó játékos csatlakozott a válogatotthoz. Mint mondta, 3 napjuk van arra, hogy feltérképezzék, hogyan tudják minél hatékonyabban beépíteni a csapatba.

 

16.33: A görögökről beszélt: mint mondta, ismerjük a játékosaikat, de otthon még agresszívabbak, elszántabbak lesznek. A magyar játékosoknak nem szabad megilletődniük, megijedniük a körülményektől, pláne azért, mert nemrég megvertük őket.

 

16.34: Megyeri Balázs 6 meccsen 1 gólt kapott a görög bajnokságban, azt is tizenegyesből. A kérdés arra vonatkozik, ki dönt a kapusokról. Egyedül Rossi vagy megbeszéli a kapusedzővel. Rossi elmondta, Gulácsit, Dibuszt és Grófot is ismeri, őket a legjobban. Megyerit és Bogdánt is figyeli, de a döntéseket meg kell hozni, mert nem lehet 40 játékost a keretbe hívni.

 

16.36: Négy Vidi-játékos van a keretben, megkérdezték a kapitánytól, nem aggasztja-e a fehérvári csapat visszaesése. Rossi kijelentette, nehéz a kérdésre válaszolni, mert a Vidire nagy nyomás nehezedik. Ugyanaz a 12-13 játékos játssza a meccseket, a Chelsea meccs után 7-8 játékos ott volt a pályán az MTK ellen is és ez minden téren és szinten is megviseli a játékosokat, az MTK meg remekül használta ezt ki.

 

16.39: Nagy Ádám és Willi Orban következik.

 

16.40: Nagy Ádám: örülök, hogy észrevehető, hogy fizikailag sokat fejlődtem, ami fontos a középpályára. de fokozatosan kell erősödnöm, mert az izomnövelés nem mehet a gyorsaság kárára. A görögök elleni meccsről elmondta, nagyon örült, hogy győzelemmel fejeződött be az előző összetartás és reméli, sikerrel folytatódik majd. Nem szabad, hogy nagy területet hagyjuk majd nekik. A görögök majd irányítani akarnak, labdát birtokolni. Jó eredménnyel akarunk az észtekhez menni. Két volt csapattársával még nem beszélt, de a budapesti meccs után odaszólt nekik barátilag, reméli, Athénban is így lesz majd. Kell egy kis idő, hogy Rossival tökéletesen mindenki megértse egymást, de jó úton haladnak. A hangulatról elmondta, a görögök elleni siker miatt pozitívan kezdték el a munkát. Orbanról elmondta, nagyon örült, amikor megtudta, hogy csatlakozik a magyar válogatotthoz. Hozzátette, senkinek nem kell bemutatnia, biztosíték az, hogy hol és milyen szinten játszik.

 

16.48: Willi Orban: "Sziasztok" - kezdte a Lepzig középső védője az újságíróknak. Tudjátok, hogy nem beszélek magyarul, de rajta vagyok a témán. Gulácsi Péterrel sokat beszélgettem Lipcsében, rengeteg pozitív dologról tájékoztatott, a szövetségi kapitányt is dicsérte. Nem volt egyszerű döntés, sokáig gondolkoztam, de a görögök elleni meccs után eldöntöttem, hogy a magyar válogatottban szeretnék játszani. Gyerekként tanultam magyarul, édesapámtól, de a szüleim 5 éves koromban elváltak. Apu itt él, a magyar nyelvtudásom viszont sajnos meggyengült. A Balaton mindig kedvelt üdülőhelyünk volt, ami nem meglepő, mert a németek sokat járnak oda. Többet fogok Magyarországra járni. Sok fontos meccset játszottam már a Bajnokok Ligájában, a megszerzett tapasztalataimat szeretném kamatoztatni a magyar válogatottban. Kész vagyok, szívesen játszanék már kezdőként is pénteken, de ez Marco Rossi döntése lesz majd. Kádár Tamással még nem találkoztam ma, Dinamóban nyújtott teljesítményét ismerem, Gulácsi Péter emberként és játékosként is csak jót mondott róla. Meg kell ismernünk egymást, bízom benne, hogy jól együttműködünk majd. A nyelvi különbségek kevésbé meghatározóak, az automatizmusok a fontosak, a bevett sémák. A válogatottnál eleve kevesebbet találkoznak egymással a játékosok. Szeretném a magyar válogatott szolgálatába ajánlani a képességeimet, hogy erre mikor kerül sor, az a kapitány döntése.

 

Vége!

Videók