TOP 5: Ez nagyon ritka! Elnézést kért a bíró az óriási bakiért

A legolvasottabb cikkeinkből szemezgetünk. Bemutatjuk a Sport365 e heti TOP 5 témáját. Nr1: Nagyon ritkán tesz bíró olyat, amit a Magyarország- Azerbajdzsán hatalmasat hibázó játékvezetője tett. Egy országtól kért elnézést.


Vasárnap este a magyar válogatott 1-0-ra legyőzte Azerbajdzsán együttesét a budapesti Eb-selejtező mérkőzésen. Azerbajdzsán szerzett egy gólt a mérkőzés 92 percében, de azt a holland játékvezető, Dennis Higler kezezés miatt érvénytelenítette. A felvételek alapján azonban kijelenthető, hogy az azeri játékos kezéhez nem ért hozzá a labda, így szabályos gól született.

A mérkőzés után az azeri kapitány rendkívül bosszúsan nyilatkozott: "Ami a mérkőzés végén történt… Elképesztő játékvezetői hiba volt. A lefújás után megkérdeztem az asszisztenst, hogy miért nem adták meg a gólunkat, de nem válaszolt. A játékvezető annyit mondott, hogy a felvételek alapján majd belátom, hogy helyesen döntöttek” – mondta Nikola Jurcevic, Azerbajdzsán szövetségi kapitánya a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Az azeri axer.az arról számol be, hogy a mérkőzés után a játékvezető visszanézte az esetet, belátta, hogy hibázott és elnézést kért Nikola Jurcevictől, a vendég csapat vezetőedzőjétől.

A voetbalzone.nl szerint a szövetségi kapitány hozzátette, hogy "Kb. ötven üzenet érkezett a meccs után. Az összes magyar újságíró azt mondta, hogy nincs kéz. Azerbajdzsán egy kicsi ország, amelynek nincs hangja a labdarúgás világában, de nem ezt érdemli. Én emiatt elveszíthetem a munkámat. Szeretnék köszönetet mondani a magyar újságíróknak az őszinteségért."

 


Fotó: Denis Doyle - UEFA/UEFA via Getty Images

 

Videók